Nie wiem czy to dobry pomysł, co zrobisz jak zamawiający Ci nie odpowie lub tylko potwierdzi, że wykonawca X wykonał na jego zlecenie takie i takie roboty. Na moje oko referencje o takiej treści świadczą o tym, że współpraca na linii zamawiający- wykonawca nie zakończyła się obopólnym zadowoleniem (sam wystawiałem w podobnych przypadkach "referencje" podobne do tego co zacytowałeś w pierwszym poście). Ja wezwał bym Wykonawcę do przedłożenia referencji/poświadczenia/protokołu odbioru, czyli jakiegoś dokumentu w którym znalazło by się potwierdzenie, że "roboty budowlane zostały wykonane należycie" bo jak na razie Wiesz tylko, że zostały wykonane.
Olek napisał/a:Jak coś by było nie tak powinno się to znaleźć w referencjach. Myślę, że każdy rozsądny wystawiający referencje nie wystawiłby takich referencji jakby zadanie nie było zrealizowane należycie.
Wykonawca poprosił o wystawienie poświadczenia/referencji wyłącznie o tym, że wykonał jakieś roboty i takie dostał bo ostatecznie je wykonał, może było jakieś opóźnienie, setki poprawek itd, itd w to już nikt nie wnikał bo nie było to przedmiotem wniosku. Zamawiający był szczęśliwy, że z wykonawcą się rozstaje a skoro w ostateczności dostał to czego chciał wystawił potwierdzenie wykonania zamówienia nie podejmując tematu jakości.