1

Temat: ogłoszenie o wykonaniu umowy

Próbuje zrobić ogłoszenie o wykonaniu umowy. Postępowanie podzielone na 4 zadania. 2 zadania już zostały zrealizowane. Chce zrobic ogłoszenia dla tych 2 zadań - nie mogę czekać na zrealizowanie reszty zadań bo przekrocze termin 30 dni.
Wprowadziłam wszystkie dane dla zadania nr 1. Po wypełnieniu "Informacje o przebiegu realizacji umowy" przechodzę dalej. I co zrobić potem, żeby wypełnić dane dla zadania nr 2?

2

Odp: ogłoszenie o wykonaniu umowy

Jakby co to znalazłam odpowiedź na innym forum - dla każdej części należy zrobić oddzielne ogłoszenie. Poprostu cudownie.

3

Jeśli jest jedna umowa - to nie ma znaczenia te 30 dni. Pisane ma być zakończenie umowy niekoniecznie zadań

4

A czy ogłoszenie o wykonaniu umowy sporządza się również dla postępowań pow. progów unijnych (np. przetarg nieograniczony)?

5

Z komentarza do nowego PZP wydanego przez UZP wynika, że tak. Nie wiem skąd autorzy wysnuli takie stanowisko. Pewnie ktoś chciał aby tak było ale zapomniał napisać w ustawie i teraz próbują to naprawiać komentarzami.

6

dziękuję:)

7

tylko druku na e-notice nie ma, chyba że na e-zamówieniach??

8

Tak to ogłoszenie zamieszcza się przez e-zamówienia. Między innymi dlatego w e Zamówieniach rejestruje się postępowania unijne.

9

A z czego wynika obowiązek rejestracji unijnych na e-zamówieniach?

10

Z konieczności wysłania informacji o złożonych ofertach i ogłoszenia o wykonaniu umowy. To są przepisy ogólne odnoszące się do wszystkich trybów.