1

Temat: Ogłoszenie o wykonaniu umowy

Mam umowy dwie. Dwie części były w przetargu. Teraz próbuję zamieścić Ogłoszenie o wykonaniu umowy. Jest taki WYBÓR "wybierz część do edycji" Ale wchodzi mi tylko opis części osobno każdej. Dalej gdzie podaję kwoty to albo mi wchodzi część pierwsza arbo druga. W żaden sposób nie mogę tego wprowadzić dla każdej części osobno. Co zrobić > POMOCY

Co ciekawe w ogłoszeniu o wyniku postępowania dwie części wchodziły osobno

2

Odp: Ogłoszenie o wykonaniu umowy

Każda z umów wymaga odrębnego ogłoszenia.

3

To niemożliwe. To jak ktoś ma dwadzieścia części to musi dwadzieścia ogłoszeń o wykonaniu umowy opublikować? A zresztą po co jest to "Wybierz część do edycji"?

4 (edytowany przez marekw2 2022-12-20 17:08:06)

Niestety możliwe. Jeśli mi nie wierzysz zajrzyj do BZP. W dniu dzisiejszym dwa czy trzy ogłoszenia o wykonaniu umowy opublikował szpital z Piekar Śląskich oraz o ile dobrze policzyłem  7 ogłoszeń Gmina Miasto Włocławek. Niestety jak już wielokrotnie pisano w Zamówieniach Publicznych nie ma logiki choć akurat wg mnie w tym przypadku ona jest. Nazwa ogłoszenia to "Ogłoszenie o wykonaniu umowy" a nie "Ogłoszenie o realizacji zamówienia publicznego". Pamiętaj, że każda z umów może mieć inny termin realizacji a w art. 448 PZP wymaga się publikacji tego ogłoszenia w terminie do 30 dni po wykonaniu umowy a nie realizacji zamówienia publicznego.  Logicznym więc jest, że dla każdej z umów zawartych w ramach jednego zamówienia publicznego powinno się opublikować osobne ogłoszenie. Niestety tak jak piszesz przy 20 częściach w przypadku gdy na realizację każdej z nich zawarto osobną umowę będzie 20 ogłoszeń.

5

Aż sprawdziłem i faktycznie, sam mam ogłoszenia z tego samego dnia dla różnych części tego samego zamówienia...

6 (edytowany przez janek_1 2022-12-21 15:15:39)

Ale w warunkach przetargu było, że jeżeli wygra jeden wykonawca to zostanie zawarta jedna umowa na dwie części. Teraz mi się pokazuje " wybierz cześć do edycji" i z automatu pokazuje część pierwszą i drugą a umowa była jedna . To co zrobić?

7

Zrób dwa ogłoszenia dla każdej części osobno.

8

Jeżeli miałeś jedna umowę na kilka części to robisz wówczas jedno Ogłoszenie o wykonaniu umowy. Patrz ogłoszenie 2022/BZP 00510475/01

9

Wybieram część do edycji pierwszą- wpisuję dane i dalej wybieram część do edycji drugą i wpisuję dane. I tu zaczyna się problem bo jak wpisuję dane do części drugiej to mi nadpisuje na części pierwszej i wcześniej wpisane dane giną i pojawiają się z części drugiej i tak w koło.

10

jest jeszcze rubruka do zafajkowania o podpisaniu umowy dla każdej części i to zafajkuj.

11

Na eZamówieniach pokazały się w ostatnich dniach instrukcje. m.inn na ten temat. Potwierdzają to co pisałem każda umowa wymaga odrębnego ogłoszenia

12

owszem i to nawet jeśli masz jedną umowę na 10 części to trzeba wyodrębnić kwoty z każdej z nich i wpisać.