1

Temat: Inne kryterium oceny w SWZ i Ofercie

Hej,
Mój bład - pośpiech ;/

Pytanie da radę uratować i zaliczyć rozbieżności na korzyść Wykonawcy czy do unieważnienia ?

Przetarg tryb podstawowy, w SWZ w Opisie kryteriów wyboru oferty punktuje za termin skrócenia realizacji wykonania zadania - 0 dni - 0 punktów, 7 dni - 10 pkt 14 dni - 20 punktów, za brak złożenia oświadczenia w druku oferty 0 punktów.

W Formularzu oferty dałem ciała i wpisałem skrócenie realizacji wykonania 0 , 10 i 20 dni. (w pośpiechu zamiast dni wpisałem punkty jakie odpowiadały)

Wpłynęły 3 oferty, wszyscy zgodnie zaznaczyli ze oświadczają skrócenie terminu o 20 dni smile, nikt nie pytał i nie zgłaszał uwag.

Czy w związku z powyższym moge zaliczyć im to i punktować i wybrac najkorzystniejszą ofertę?

Bedzie to i na korzyść Wykonawcy, bo bedzie miał 6 dni więcej na wykonanie zadania (zamiast 20 skrócę termin wykonania tylko o 14).

Pomocy smile
Pozdrawiam

2

Odp: Inne kryterium oceny w SWZ i Ofercie

Szczerze to nie widzę podstaw, żeby umowa była rozbieżna z treścią oferty, zwłaszcza na korzyść wykonawcy.

3

Wszelkie dołączane do SWZ dokumenty to tylko WZORY. Wykonawcy mogą ale nie muszą ich stosować. Oferta ma być złożona zgodnie z SWZ i ogłoszeniem a nie WZOREM  jakiegoś formularza. Jeżeli w formularzu ofertowym był błąd to Wykonawcy powinni w składanych ofertach nie patrząc na jego treść wpisać faktycznie oferowany termin realizacji. Jeżeli w ofertach wszyscy zaoferowali skrócenie terminu o 20 dni do dałbym im  po te 20 pkt a w umowie wpisał termin realizacji skrócony o 20 dni w stosunku do tego wymaganego w SWZ.

4

zgadzam się z markiem, nawet w ramach opisu w SWZ piszę, że niezależnie ile da więcej to i tak będzie liczony moją granicą a w umowie wpiszę to co zaoferował.