1 (edytowany przez marekw2 2023-11-22 11:28:46)

Temat: Ograniczenie ilości i wielkości załączników na eZamówieniach

Czy też spotkaliście się z sytuacją, w której przy próbie zamieszczenia 6 dokumentu lub jakiegoś większego załącznika np dokumentacji projektowej wyświetlają się komunikaty o treści:
1.    W postępowaniu pliki łącznie mogą mieć maksymalny rozmiar 10 MB
2.    W postępowaniu może być maksymalnie 5 załączników

Zastanawiam się czy to jeszcze pokłosie dwudniowej awarii portalu a może wymyślił to jakiś geniusz i na eZamówieniach będziemy zamieszczać tylko kilka (5) niewielkich dokumentów a cała reszta w tym dokumentacje projektowe, odpowiedzi na pytania, zmiany SWZ itd wrócą na BIP. Po co więc było wydawać kilkadziesiąt mln zł na coś co będzie służyło tylko do publikacji ogłoszenia w BZP.

2 (edytowany przez memphis 2023-11-26 11:34:32)

Odp: Ograniczenie ilości i wielkości załączników na eZamówieniach

Nie wygląda jak błąd, tylko celowe ograniczenie. SWZ, informacja o ofertach, zawiadomienie o wyborze oferty. Zostaje modlitwa o brak pytań do SWZ itp. wink

Jak już muszę prowadzić postępowanie na ww. platformie, to daję linka do BIP-u i tam wszystko zamieszczam. Dla swojego bezpieczeństwa uważam to za konieczność.

3

Jednak był to błąd, taką przynajmniej dostałem informację z PZP, choć osobiście popieram zdanie memphis. Ktoś pewnie chciał zaoszczędzić na kosztach wynajęcia serwerów i wymyślił ograniczenie wielkości i ilości plików. Sutuacja wróciła do normy i wszystko już działa.

4

dla mnie EZ służy tylko do składania samych ofert, a stroną jest mój BiP co zamieszczam z linkiem w miejscu dokumentacji na EZ

5

cbud napisał/a:

dla mnie EZ służy tylko do składania samych ofert, a stroną jest mój BiP co zamieszczam z linkiem w miejscu dokumentacji na EZ

No ja zupełnie odwrotnie. U mnie wszystkie dokumentacje projektowe itp. mieszczą się na UZP a na BIP-ie daje linka do UZP

6

Twoje prawo smile

7

Ja też kiedy tylko mogłem uciekłem od BIP. Zamieszczenie tam czegokolwiek wymagało współpracy z informatykiem, który nie zawsze był uchwytny. Na eZamówieniach zamieszczam wszystko sam natychmiast po wytworzeniu.

8

w takim układzie owszem. Ja nie mam problemu - pełny dostęp do BiP smile