1

Temat: przekroczenie budżetu

Witam
Chyba mamy problem. Jeden z pracowników w tamtym roku oszacował wartość paliwa na około 60 000 PLN, dostawa 12 miesięcy. Kwota przeznaczona to już było dokładnie 60 000 PLN, została też ujęta w planie finansowym. Mamy 10 miesiąc trwania umowy, a mi zostało 6 000 do końca kwietnia - nie da rady. W umowie głównie chodziło nam o marże, więc jest bardzo elestyczna więc nie mogę przekroczyć kwoty przeznaczonej. Co robić kiedy kończy się kasa, a tankować trzeba?

2

Odp: przekroczenie budżetu

Jak się kasa skończy, to kupuj na podst.4.8, a w międzyczasie rób normalne postępowanie.

3

normalne jest ogłoszone, sekundę temu wydałam SIWZ, ale ono ma być realizowane od 01.05.2008 więc .... . Macie jakieś ładne zdania dot. takiej sytuacji, chcę żeby ten ktoś mi to opisał, a raczej słowo "niedbalstwo" nie jest wskazane.

4

Ale tutaj nie ma niedbalstwa. Ceny paliw są bardzo zmienne i normalnie przekroczyłaś kasę na to zamówienie, więc umowa siłą rzeczy wygasa, a tankować musisz. Po co wymyslać jakieś zdania na siłę?

5

żeby to było to :-)

ale dzięki

6

a może trzeba zwrócić uwagę czy ilości paliwa w tej umowie sa na wyczerpaniu, bo jak jest w problemie to kończy się kasa z umowy, no ale umowa była elastyczna - marża.