1

Temat: tajemnica w umowie

mój mecenas wymyslił i wprowadził do umowy takie oto zapisy:
1.    Strony zobowiązują się do zachowania w tajemnicy wszelkich informacji dotyczących zawarcia, treści i wykonania Umowy jak również informacji uzyskanych w związku z wykonywaniem Umowy.
2.    Strony upoważnione są do przekazywania informacji dotyczących zawarcia, treści i wykonania Umowy jedynie uprawnionym do tego władzom na ich żądanie.
3.    Przekazane informacje będą traktowane jako tajemnica handlowa przez okres 1 roku po wykonaniu lub rozwiązaniu Umowy

Czy takie zapisy mogą być oprotestowane na etapie zaproszenia do przetargu???

2

Odp: tajemnica w umowie

myślę,że Twój mecenas miał jakieś podstawy aby wprowadzić do umowy takie zapisy smile  nie wiem czego dotyczy ten przetarg....

3

Ten przetarg to zwykła dostawa części. A z reszta jakie to ma znaczenie w świetle przepisów art 139 ust 3 PZP?

4

Mecenas powinien się leczyć. Byc może wcześniej pracował w WSI, albo ABW...

5

Ja też chętnie skierowałabym go na leczenie ale póki co musze z nim toczyć boje o takie i inne wynalazki. Potwierdzcie mi prosze , że takie zapisy mogą skutkowac protestami i sa niezgodne z ustawą.

6

Może mecenasowi pomyliło się zachowanie tajemnicy treści umowy  z ochroną informacji tzn. z obowiązującą w waszej firmie polityką bezpieczeństwa i zasadami zarządzania bezpieczeństwem informacyjnym.:o

7

Znaczy się, jeżeli ogłosisz przetarg, to umowa jako załącznik do siwz będzie..."utajniona" ? Jej treść w sensie...

8

Ja nie wiem co mu się pomyliło bo ogólnie facet jest niedouczony. Dostawa o której mowa nie jest tajemnica państwową , służbową, skarbowa ani statystyczną.
Ponawiam prośbę: czy oprócz tego że moga oprotestowac taki zapis to co jeszcze ?

9

marian napisał/a:

czy oprócz tego że moga oprotestowac taki zapis to co jeszcze ?

Ja myśle że protest jest wystarczającą przesłanką żeby ten wywalić i ten zapis z siwz i tego mecenasa z roboty big_smile

10

AMEN tj. niech sie stanie.
Czy mogłabym prosić jeszcze o ewentualne uzasadnienie do protestu

11

art. 139 ust.3 PZP, poza tym każda kontrola sie przyczepi do tego.

12

MECENAS  ..... "KWIAT PALESTRY"!!!!   i napewno nie straci roboty :-)  jak wielu mu podobnych radców, niedouczonych urzedników itp.

13

Marze o takiej kontroli