1

Temat: Zamówienie drzwi z instalacją alarmową.

Witam!
Chciałbym zamówić kilka kompletów drzwi, których wartość łącznie nie przekroczy 6.000 Euro.
Następnie mam zamiar je dozbroić poprzez założenie instalacji alarmowej na drzwiach i w innych odpowiednich miejscach w budynku - koszt poniżej 6.000 Euro.
Fakktem jest, iż moim celem jest stworzenie jeszcze bezpieczniejszego budynku, a łączny koszt inwestycji wynosi powyżej 6.000 Euro.
Nadmieniam, że w budynku jest już instalacja alarmowa i sporządzenie specyfikacji technicznej do SIWZ może nastręczać duże trudności.
Czy mógłbym zamówić ekipę na montaż drzwi i oddzielnie na montaż alarmu nie prowadząc procedur przetargowych.
Ponadto niemozliwym jest Zamówienie firmy, króra jednocześnie montuje drzwi i wykonuje profesjonalny alarm.
Proszę o odpwiedź:)
Pozdrawiam Darek.

2

Odp: Zamówienie drzwi z instalacją alarmową.

Jeżeli inni wykonawcy montują drzwi a inni alarmy, to są to oddzielne zamówienia i nie sumuje sie ich.

3

Ale zamówieniu przyświeca jeden cel: zabezpieczenie budynku.
Czy ewentualna kontrola nie zarzuci mi rozdrabniania zamówienia, celem uniknięcia stosowania ustwy.
Istnieje hipotetycznie mozliwość, że w trakcie prowadzonego postepowania zgłoszą sie wykonawcy, którzy montują alarmy, a ich podwykonawcy założą drzwi.

4

Jeżeli sa tacy wykonawcy, nalezy traktowac to jako jedno zamowienie.

5

Ja bym przychylała się do przygotowania jednej procedury. Może z ewentualnym podziałem na części.