Temat: termin związania oferta i wadium
Miałam 2 protesty. Przy pierwszym proteście zawiesiłam termin związania ofertą i wezwałam do przedłużenia wadium. Dwóch Wykonawców wniosło wadium w formie gwarancji ubezp. (jeden do 18-ego lutego, a drugi do 16-ego lutego), a trzeci zgodził się na przedłużenie wadium w formie pieniężnej.
Drugi protest wpłynął po wyborze najkorzystniejszej oferty - 18-ego stycznia, ostateczne rozstrzygnięcie nastąpiło właśnie dzisiaj czyli do 2-ego lutego.
I właśnie nie wiem jak mam teraz postąpić. Odwieszenie terminu związania ofertą wyślę 4-ego lutego. Wyliczyłam, że termin związania ofertą jest do 17-ego lutego 2008 r. Czy muszę wzywać wykonawców do wniesienia wadium na ten okres związania ofertą (w przypadku jednego wykonawcy jest to różnica 1 dnia, drugi ma wadium do 18-go lutego.
Myślę, że umowę podpiszę w przyszłym tygodniu, a jeżeli będę widziała, że coś nie jest tak to wtedy wezwę przed upływem 7 dni przed terminem związania ofertą do przedłużenia tego wadium. Ale gdybym nie zdążyła podpisać umowy, to przecież muszę przedłużyć termin związania ofertą? Co o tym sądzicie???