1

Temat: mam pytanie

był protest, częściowo uzasadniony, zamawiajacy wrocił do powtorzenia oprotestowanej czynności. wykonawcę wezwano do uzupełnienia dokumentów, dostarczył lecz nie wszystko.
komisja uznała żeby ofertę odrzucić bo nie uzupełniła wszystkich dokumentów.
co robię dalej? wybieram spośród pozostałych oferte najkorzystniejszą /każda nastepna jest powyżej kwoty zamawiajacego a ja nie dostane więcej kasy na to zadanie/ i uniewazniam postepoanie, czy unieważniam od razu postępowanie na podst. art. 93 ust.1 pkt.4. proszę o pomoc

2

Odp: mam pytanie

Unieważniasz odrazu z 93.1.4 - nie musisz już dokonywac wyboru ponownego, bo wszystkie oferty przewyższają kwotę.

3

Wszystko jednocześnie - wykluczasz/wybierasz/unieważniasz jednym pismem.

4

komisja ma podzielone zdanie, uwaza że wybieram najk. ofertę/tylko po co?/ czekam 7 dni na ewentualny protest z tej firmy odrzconej? a potem uniewazniam. Ja jako zamawiajacy mam ogromne obawy czy tok rozumowania komisji jest słuszny?

5

A po co czekać? Unieważnienie też mogą oprotestować - nieprawdaż ? wink Jak zrobisz to jednocześnie to termin biegnie jednorazowo.
Wybierać po to - bo przesłanką unieważnienia jest cena oferty najkorzystniejszej - dużo zamawiających uważa to jednak za zbędną czynność i uwala postępowanie od razu. Czy robią źle ? Można polemizować wink Ja osobiście robie tak jak napisałem. Decyzje musisz podjąc sam z komisją wink

6

wybierasz n.of. wylkuczasz, odrzucasz i uniewazniasz....

szkoda czasu a n.of. musisz wybrac zeby stwierdzic ze jest za malo kapustki smile

7

ok. uniewaznię postępowanie, czy jednak muszę dokonywać wyboru najkorzystniejszej oferty tj. daję im punktację i infornuję ich i pozostałych tak jak to jest w art. 92
acha! a tego co wezwano do uzupełnienia dokumentów to odrzucam, czy wylkuczam art. 92 ust. 1 pkt.2? czy pkt.3?

8

wyrzucasz, wykluczasz<     ja za chwilę wykorkuję albo wylecę>
bardzo proszę o podanie recepty i art. co i kiedy i po czym. proszę smile
dla mnie tez lepiej że w jednym, bo szybciej

9

W PIŚMIE
Wykluczasz wykonawce na podst. 24.2.3
i w TYM SAMYM piśmie
dokonujesz wyboru oferty najkorzystniejszej
i W TYM SAMYM piśmie
unieważniasz postępowanie na podst. 93.1.4

Prościej nie umiem wink

10

lolilap napisał/a:

szkoda czasu a n.of. musisz wybrac zeby stwierdzic ze jest za malo kapustki smile

OK, ale robisz tak wówczas, gdy masz ceny ofert poniżej i powyżej kapustki, a jezeli wszystkie masz powyżej kapustki, to po co robić n.of. ? Szkoda czasu na to i lasu.

11

dzieki wielkie wink
ale punktacje im nadaje?
aha, ponieważ wydłużony został termin zwiazania z ofertą i nie wszscy ją wydłuzyli, to informacja tylko do tych związanych z ofertą? 
to juz tak dla pewności mojego myslenia, czy jest dobre.

12

kurcze! Jacek nie zgadza się z Marko ad. najkorzystniejszej oferty. to jak to jest. tak sobie myslę, ze daję nadzieje tej firmie na wykonanie tego zadania, a po co?
chociaż nadzieje trzeba mieć.

13

Tych, którzy sie nie zgodzili na przedłużenie okresu związania ofertą wykluczasz na podst. 24.2.4, punktacje ja nadaje, info wysyłasz do wszystkich którzy złożyli oferty. Teraz info bedzie szersze bo oprócz wykluczenia tego wykonawcy będzi jeszcze info o wykluczeniu tych z 24.2.4.
Jak można unieważnić z 93.1.4 mając oferty z ceną nieprzekraczającą możliwości zamawiającego to ja w głowe zachodze ale pewnie znowu czegoś nie wiem lol. To taka luźna dygresja Marcin - nie przejmuj sie wink

14

Nie dajesz żadnej nadziei bo temat zamykasz jednym pismem !

15

Jak można unieważnić z 93.1.4 mając oferty z ceną nieprzekraczającą możliwości zamawiającego to ja w głowe zachodze ale pewnie znowu czegoś nie wiem?
nie rozumiem tego? czy chodzi Ci o firmę, którą wezwano do uzupełnienia? czy co? Się przejmuję smile

16

Dobrze, że sie przejmujesz ale to nie do Ciebie - tak sobie rzuciłem. Nie dotyczy Twoich pytań smile

17

Ja też chyba czegos nie wiem albo ktoś źle odczytuje moje poprzednie posty...

18

marcin napisał/a:

był protest, częściowo uzasadniony, zamawiajacy wrocił do powtorzenia oprotestowanej czynności. wykonawcę wezwano do uzupełnienia dokumentów, dostarczył lecz nie wszystko.
komisja uznała żeby ofertę odrzucić bo nie uzupełniła wszystkich dokumentów.
co robię dalej? wybieram spośród pozostałych oferte najkorzystniejszą /każda nastepna jest powyżej kwoty zamawiajacego a ja nie dostane więcej kasy na to zadanie/ i uniewazniam postepoanie, czy unieważniam od razu postępowanie na podst. art. 93 ust.1 pkt.4. proszę o pomoc

19

marcin napisał/a:

Jak można unieważnić z 93.1.4 mając oferty z ceną nieprzekraczającą możliwości zamawiającego to ja w głowe zachodze ale pewnie znowu czegoś nie wiem?
nie rozumiem tego? czy chodzi Ci o firmę, którą wezwano do uzupełnienia? czy co? Się przejmuję smile

sorry, ale ja czegoś nie rozumiem, dwa posty niekompatybilne

20

przkracza czy nie przekracza

21

a ja to juz wogóle nie wiem o co chodzi?
oferta wezwana do uzupełnienia nie przekracza. cała reszta przewyższa kwotę moją,
niestety nie uzupełniła dokumentów, co dalej?

22

Marko napisał/a:

Nie dajesz żadnej nadziei bo temat zamykasz jednym pismem !

to!

23

Co dalej masz napisane o 14.22 smile zdecyduj tylko czy wybieracie najkorzystniejszą czy nie. Różnie robią zamawiający

24

Marko napisał/a:

Wszystko jednocześnie - wykluczasz/wybierasz/unieważniasz jednym pismem.

do wszystkich, którzy złożyli ofert

25

kpw, Marcyś?