1

Temat: Co dalej po PN?

Miałem PN na roboty budowlane. Oczywiście brak ofert w terminie, bo wszyscy mają to w d....
Mam teraz jednego potencjalnego wykonawcę. Robić drugie postępowanie z zastosowaniem trybu PN, czy też NBO?
Ma być szybko, pewnie i bezboleśnie:)

2

Odp: Co dalej po PN?

jesli spelniasz przeslanki do NBO to mozesz jedno i drugie....

3

Albo szybko ogłoś PN i "daj cynk" potencjalnemu wink

4

raf napisał/a:

Ma być szybko, pewnie i bezboleśnie:)

To sie trzymaj z daleka od NBO wink

5

Dlaczego nie NBO?
Spełniam jeden z war.art.62.1, a dokładnie pkt 1. Wartość poniżej progów unijnych. Wysyłam do pięciu, rozmawiam z jednym - wydaje się proste.
Nie robiłem, więc pytam

6

W PN jest najprościej i najkrócej - dlatego smile

7

nbo to protokoly, spotkania negocjacyjne.... itp itd........... chyba ze musisz smile dobrej zabawy smile cos o tym wiem smile

8

No racja, tych pięciu wykonawców musiałoby dostać zaproszenia do negocjacji pocztą. Licząc czas przesyłki i na przygotowanie ofert,  to w PN będę miał już rozstrzygnięcie

9 (edytowany przez raf 2008-03-07 09:37:51)

Tylko, że w PN muszę dać termin 20 dni na składanie ofert, a w NBO "czas niezbędny na przygotowanie i złożenie oferty"
A propos jaki to czas, czy 7 dni wystarczy? a może 5?

10

niezbędny wink

11

raf - po zaproszeniu 5, zgłasza sie "Twój jedyny potencjalny", wyznaczasz termin jaki chcesz na .......oferty, i już

12

"ofertę"

13 (edytowany przez raf 2008-03-07 10:54:17)

No dobra, po kolei w NBO:
- zaproszenie do 5 wykonawców - w nim termin .... (?) dni na spotkanie i pogaduchy
- po spotkaniu protokół i czas (niezbędny:) na złożenie oferty
- wybór oferty
- czas na ew.protest (nie wiem czyj:)
- umowa

Czy dobrze?

14

Przyznaj sie raf, to zamówienia juz dawno zrealizowane, a teraz trza kwity dorobić, co? wink

15

tym razem nie;)
to jak?

16

Aleś sie uparł przy tym NBO... Zamiast gadac o tym, od rana juz bys zamieścił ogłoszenie w PN wink
Rafciu, a co to za zamówienie? Mam szfagra, który ma firmę pod Grójcem... Tylko nie mów nikomu, ok? wink

17

w PN czekam bezczynnie 20 dni, a tu liczę, że w ciągu 10 dni będzie po sprawie, no nie?

18

No

19

Nio, i nie licz na szwagra O707, to niebezpieczne:/

20

Liczę na szwagra, bo ma potencjał! Właściwie to sie nazywa Holcwagen...i motór eMZet ma. O! I horyzont ma!

21

Też bym chciała!!!!