26

Odp: mam pytanie

dokladnie.... kiedys juz dywagowalismy na ten temat....

jasniej jest napewno nie poinformowac o wyborze - choc ja wole z wyborem...

mozesz uznac iz wskazujesz komisji najkorzystniejsza i w tym momencie szukacie kaski.. a jesli jej nie znajdujecie to uniewazniasz i informujesz uczestnikow w pismie...

27

wkp, agatoanno:)
ale tej kasy nie muszę koniecznie szukać?
jakos mam wrażenie, że następny przetarg bedzie doskonalszy od strony zamawiajacego

28

tzn SIWZ.

29

hehe rozumiem..... pewnie nie ten wygrywa?:)

30

nie, nic z tych rzeczy. chociaz wiem ze czesto tego typu przypuszczenia nasuwaja się

31

to dlaczego nie chcesz teraz poszukac kaski?

32

Ja zrozumiałem to w ten sposób, że gość który ma cenę poniżej kasy nie uzupełnił dokumentów, a pozostali mają ceny powyżej, czy tak?
Więc ten jeden odpada, a ponownego wyboru bym nie robił, bo widać, że ceny są wyższe od kasy mojej, a wiem, że mie zwiększę jej.
O to chodziło?

33

ja szukam,
1.pismo do finansów o zwiększenie środków
2. odpwiedź tak albo nie
3. wniosek uzupełniający albo unieważnienie
Upewnij się (na piśmie!!!!!), że tych środków na pewno nie ma!!!!

34

tak, Jacek o to mi chodzi. kasy mi nie zwiększą bo i do tego przatargu nie chcieli mi dać tyle co potrzeba.
liczę, że znajdzie sie firma, która to zrobi jednak poniżej tej kwoty.

35

Ja bym zrobił tak jak napisałem.
A jeżeli pod tymi środkami które masz na to zamówienie podpisał się dysponent tych środków i masz pewność że ich więcej nie dostaniesz, to masz juz zamiecione. Ale jak mówi agata, dla spokojniejszego spania możesz sie "upewnić na pismie" że już ich nie dostaniesz.

Zastanawiam się czy wszyscy dobrzez przeczytali moje psty w tym wątku...

36

jednakże co do wyboru najk. oferty, to są dwie szkoły albo wybieram sposród tych powyżej kwoty albo nie wybieram, czy tak?

37

Tak. Se wybierz szkołę, bo jakbyś nie popstąpił, źle to nie będzie. "Badacze Pisma Świętego" nie zarzucali naruszenia przespisów Pzp w polegających na uniewaznieniu postepowania w takim przypadku jak Twój.