1

Temat: Zgoda Prezesa UZP

Witam!
Proszę o Waszą opinię...
Jeden z Wydziałów zwrócił się do mnie jako Biura ds. zam. publ. o wystosowanie do Prezesa UZP wniosku o wyrażenie zgody na tryb z wolnej ręki art. 67 ust.1 pkt. 1 (uzasadnienie do tego trybu mają) - moja wątpliwość, to jaki art. zastosować? Zamówienia nie przekracza progów unijnych.
Czy jest sens pisać do Prezesa tylko jako "pupochronek"?
Co Wy na to?

2

Odp: Zgoda Prezesa UZP

piszesz że mają uzasadnienie - moim zdaniem kiepskie mają uzasadnienie skoro chcą się asekurować zgodą Prezesa - Prezes nie ma nic do tego . decyzję podejmuje zamawiający, a słuszność decyzji oceni kontrola - i to na tyle

3

Też tak uważam, że jeśli jest uzasadnienie do zastosowania takiego trybu to po co jeszcze zgoda Prezesa, ale tłumaczą się... "bo Urząd X tak robił".
Pytam dlatego, że to może ja jestem w błędzie...
Pozdrawiam

4

Pewnie Urząd X zrobił to przed nowelizacją (ostatnią bodajże)...

5

oj chyba przedostatnią!!

6

Dokładnie TAK.
Mam taką "rozkrzyczaną" kobitkę w owym Wydziale i jak nie napiszę wniosku to zapewne trafię na dywanik do Burmistrza.
Nie to, że nie chce mi się pisać (żaden problem), ale brak mi wyraźnej podsatwy prawnej, aby to zrobić.
Czyli rozumiem, że zgadzacie się ze mną?

7

agataanna napisał/a:

oj chyba przedostatnią!!

No i po co te wrzaski - napisałem przecież bodajże tongue co nie zmienia faktu że to sprawdze tongue.

Rozumiemy Cie Iwo... Ja bym poszedł do burmistrza bez bólu i ktoś by został skrócony wink

8

oj... oby nie ja hehehehe bo będę musiała przytrzeć nosa komuś "bardzo ważnemu" smile

9

możesz podciągnąć pod art 154 ust 2 i art 67 sut 2, zgadzamy, zgadzamy i nic nie pisz, bo ja już widziałam reakcję urzędników UZP na takie pisemka

10

i tak trzymaj

11

smile dzięki wielkie za Wasze opinie, bo upewniłam się , że moje komórki mózgowe jeszcze działają jak należy. smile
Dzięki!