1

Temat: jak długo powinno wisiec w sieci

jak długo pozwalacie sie nacieszyc wykonawcom ogłoszeniiom na waszej stronce:
a/ ogłoszenie o rozpoczeciu postępowania - rozumiem ze do momentu ogłoszenia o wyborze najk. oferty
b/  ogłoszenie o wyborze najk. oferty - do momentu podpisania umowy?
c/ powiadomienie o unieważnieniu - ..................?

2

Odp: jak długo powinno wisiec w sieci

Zamawiający tutaj stosują dowoloność w pozwoleniu nacieszania się. Wystarczy looknąć na ich astrony www.
Ja:
a) znika dzień po otwarciu ofert
b) znika po podpisaniu umowy
c) znika po upływie terminu na protesty

3

ja: a i b i c - archiwizuje

4

jacek0707 napisał/a:

Zamawiający tutaj stosują dowoloność w pozwoleniu nacieszania się. Wystarczy looknąć na ich astrony www.
Ja:

Ad. a - wyrzucam zaraz po otwarciu ofert
Ad. b - j.w.
Ad. c - nie daję nic na stronę internetową, nie mam obowiązku. Wyjątkiem jest, jesli np. uniewazniam przetarg w wyniku wniesionego protestu przed otwarciem ofert - wtedy jest mowa o uniewaznieniu w treści rozstrzygniecia protestu, który się umieszcza na stronie.

5

a) tak mam ustawiony program - usuwa automatycznie ogłoszenie w określonej dacie, godziny nie mozna ustawić
c) pisałem...zamawiacze różnie do tego podchodzą. U nasz we firmie...jest mus zamieszczać unieważnienia. Dyro każe, więc trza słuchać smile

6

Ja na szczęście mam tylko jednego szefa  - Prezydenta. A on nie zajmuje się takimi szczegółami, więc w sumie wszystkie decyzje podejmuję sama.

7

Ja też miałem szefa Prezydenta, pod nim był Dyrektor, a pod tym jeszcze Naczelnik...
Szczęściara z Ciebie...

8

ja usuwam ogłoszenia po podpisaniu umowy bez pytania

9

Kornelia napisał/a:
jacek0707 napisał/a:

Ja:

Ad. a - wyrzucam zaraz po otwarciu ofert
Ad. b - j.w.
Ad. c - nie daję nic na stronę internetową, nie mam obowiązku. Wyjątkiem jest, jesli np. uniewazniam przetarg w wyniku wniesionego protestu przed otwarciem ofert - wtedy jest mowa o uniewaznieniu w treści rozstrzygniecia protestu, który się umieszcza na stronie.

jakże ta Kornelia /notabene piękne imię/ wyrzuca ze strony "powiadomienie o ogłoszeniu najk. oferty" zaraz po otwarciu ofert, to szybka jest :Di, chyba ze to j.w. dotyczy wypowiedzi Jacka

10

Oczywiście, że dotyczy wypowiedzi Jacka.

11

dowcipaski wink

Ad. a - po otwarciu ofert
Ad. b - j.w.
Ad. c - zamieszczam dla jasnosci i "poszczucia" wykonawcow smile tzn zachecenia ich do startu w nowym... bo przeciez po co to ukrywac...