1

Temat: zamówienie uzupełniające

Mam pytanie, właśnie przygotowuję przetarg na zakup sprzętu komputerowego i zastanawiam się czy w przypadku dostaw możliwe sa zamówienia uzupełniające? art. 67 ust. 1 pkt 6 mówi tylko o usługach lub robotach budowlanych natomiast pkt 7 o dostawach ale... dotyczy rozszerzenia dostawy [to jest zrozumiałe bo kupuję np. dodatkowe akcesoria do komputera - tak to rozumiem] jednak kolejne zapisy, jeżeli zmiana wykonawcy powodowałaby konieczność nabycia rzeczy o innych parametrach technicznych, co podoowałoby niekompatybilność techniczna itd. Teraz chyba raczej nie ma problemu z zakupem częci do komputera w różnych sklepach. Co wy na to! czy mogę jednak zawrzeć zapis w siwz o zamówieniu uzupełniajacym na podst. art. 67 ust. 1 pkt 7)

2

Odp: zamówienie uzupełniające

A na czym miałyby polegać zamówienia uzupełniające? Nie wystarczy napisać, że sie je przewiduje. Trzeba opisać na czym mają polegać (czego dotyczyć)

3

No wiesz na przykład zakup monitora lub drukarki ewentualnie mniejszych akcesorii jak myszka itd. Musze to wypisywać? Mamy zaplanowane pieniądze na zamówienia dodatkowe gdyby okazało sie że zabraknie komputera bądż nie da się naprawić starego o tym też myslalam, ale czy można zawrzeć w takiej sytuajci zapis o uzupełniajacych??

4

Moim zdaniem to nie spełnia przesłanek zamówień uzupełniających

5

A co spełnia przesłanki zamówienia uzupełniajacego w tym przypadku?

6

Czy mogę uwzględnić w SIWZ możliwość udzielania zamówień uzupełniających w przypadku robót budowlanych z wynagrodzeniem ryczałtowym?