1

Temat: umowa zlecenie

Mam pytanie, czy umowa zlecenie jest wyłączona ze stosowania ustawy. Bo wg mojej świadomości to nie gdyż nie jest to umowa z zakresu prawa pracy. Rozwiejcie moje obawy. Ponadto nadmieniam, że chodzi o usługi medyczne, pewna część usług tj. np badanie laryng., ginekolog, kardiol. i inni specjaliści ora bad. laborat. szeroka gama, oraz rtg też szeroko poszły w pakietach z art. 5 ust. 1 pkt 9 a umowy zlecenie na badanie np. ogólne, psychologiczne chcą puszczać z art.. 4.8. Gdzie tkwi słuszność postępowania?

2

Odp: umowa zlecenie

lido napisał/a:

czy umowa zlecenie jest wyłączona ze stosowania ustawy.

Zdecydowanie nie jest

3

Dzięki, tak my niedobre "zamówienia" mówimy ale jak innych powstrzymać...

4

Bardzo prosto - definicją zamówienia publicznego smile

5

Pewne stereotypy są ciężkie do wykorzenienia

6 (edytowany przez lolilap 2008-03-13 08:53:01)

sa pewni ludzie zwani "wykorzeniaczami " wink

raz przychodza i wychodza sami a czasem wrecz przeciwnie...

7

właśnie a wszystko zależy jakim człowiekiem jest kontrolujący

8

Lido,to czy umowa zlecenie jest wyłaczona z ustawy czy też nie zależy od tego czy maja to być świadczenia z zakresu medycyny pracy dla pracowników- wtedy obowiązuje ustawa Pzp,natomiast gdy takie świadczenia zdrowotne udzielane sa na podsawie  ustawy o zoz-ach(mam na mysli stosowne do ustawy rozporządzenie w tej sprawie)wtedy zazwyczaj stosuje się własnie takie umowy.

9

są to usługi kupowane nie dla naszych pracowników

10

skorzystałam z porady prawnej na uzp, dokładnie jako us?gi medyczne klasyfikują się CPV od 85000000-9 do 85200000-1 i 85323000-9, ale sugerujesz Madziulek, że jeżeli te usługi dotykały by naszych pracowników np. badania okresowe to ... co (nie jesteśmy ZOZEm

11

Jak nie jesteś ZOZem to info Madziulka Cie nie dotyczy, jeśli zamawiane usługi mają być realizowane na rzecz pracowników to korzystasz z 5.1.9 i WR stoi otworem

12

Rozumiem, że i pracowników i nie pracowników mogę "przebadać" korszystając z 5.1.9 bo nie jestem ZOZem a co do umowy zlecenie to też wkładam w 5.1.9, no nie.