1

Temat: wypis z działalności gospodarczej

W przetargu na wykonanie remontu dachu jeden z Wykonawców złożył wypis z działalności gospodarczej, który w przedmiocie działalności ma tylko pozycję
45.4 Wykonywanie robót budowlanych wykończeniowych
W PKD jest poz. 45.22 Wykonywanie konstrukcji pokryć dachowych
czy wobe tego powinnam odrzucić takiego wykonawcę ponieważ nie posiada uprawnień do wykonywania działalności w tym zakresie

2

Odp: wypis z działalności gospodarczej

Przedmiot działalności w PKD nie świadczy o uprawnieniach. Ma on tylko znaczenie informacyjne, podobnie jak np. szyld lub papier firmowy.

3

a czy nie jest tak że jeśli nie ma się wpisu danej działalności Z PKD to prawnie nie można tego wykonywać

4

kasia83 napisał/a:

a czy nie jest tak że jeśli nie ma się wpisu danej działalności Z PKD to prawnie nie można tego wykonywać

Nie jest smile

5

Jakoś nie jestem przekonana a inspektor budowlany przekonuje mnie ze taki wpis jest błędny
jak juz kompletnie nie wiem co mam robić?????????????????

6

kasia83 napisał/a:

Jakoś nie jestem przekonana

Na to już nic nie poradzimy ale mamy racje wink

7

Kasiu Marko i Piotr mają rację

8

Przyłączam sie do racji Marko, Piotra i dany smile
Powiedz inpektorowi, że jest goopi...

9

chyba inspektorowi budowlanemu bardziej niż treść wpisu do ewidencji  nie podoba sie  ten "Wykonawca" i tu jest problem  nie we wpisie ... Zresztą  jak taki inspektor nadzoru jest biegły  w prawie zapytaj go jaki charakter ma wpis do ewidencji KONSTYTUTYWNY CZY DEKLARATORYJNY... ( pewnie nie bedzie wiedział w jakim konteksie go stawiasz ?

10

Przyłączam sie do racji Marko, Piotra i Jacek0707

11

ot taki moze nieco stray wyrok UZO/ZO/0-882/04