1

Temat: przetarg w trakcie trwania umowy

Witam

mam dość nietypowe pytanie-jako wykonawca jesteśmy związani umową do dnia 31.07.2008 na dostarczanie profesjonalnych środków czystości. Zamawiający z nieznanych nam przyczyn podczas trwania obowiązującej umowy ogłosił następny przetarg na te same produkty-rozstrzygnięcie odbędzie się 09.04.2008 r. Jak w takiej sytuacji powinniśmy się zachować? Co z aktualną umową, kiedy nie została wykorzystana cała kwota z zawartej umowy?

2

Odp: przetarg w trakcie trwania umowy

Realizować zamówienie aż do wyczerpania całej kwoty...i składac ofertę na wszczęte postepowanie smile

3

czyli jak dobrze zrozumiałam po rozstrzygnięciu przetargu zamawiający będzie realizował dwie umowy?? czy nie mogą się wycofać na podstawie zapisu w umowie " w razie zaistnienia zmiany okoliczności powodującej, że wykonanie umowy nie leży w interesie zamawiającego, czego nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy, zamawiający może odstąpić od umowy w terminie 30 dni od powzięcia wiadomości o tych okolicznościach". Rozważam wszystkie możliwe kroki, stąd to pytanie sad

4

A zamawiający nie chce uchylić rąbka tajemnicy?

5

A zobacz na termin realizacji zamówienia w nowym przetargu.

6

jest tylko zaznaczony termin związania ofertą: 30 dni, oraz przedmiot postępowania jest ......w okresie 12 miesiący od daty podpisania umowy

7

A może te pozostałe produkty bedą dostarczane np. pod inny adres? Może dla jakiegos swojego oddziału?
Podaj mi namiary na to ogłoszenie, zadzwonie i wszystkiego sie dowiem smile
serio serio!

8

www.uzdrowisko.krynica.com.pl (dostawa wraz z transportem środków czystości i do dezynfekcji"
http://krynica.sputnik.javatech.com.pl/przetargi/11740
serio serio??

9

Dzwoniłem... smile Jest to przetarg na inne środki niż te, które dostarczasz. Tak mi powiedziano smile Składaj ofertę.

10

witam!!!! dzięki za telefon. Powiem szczerze że mnie zatkało!!!! Przetarg jest na środki czystości i do dezynfekcji, czyli z tego samego zakresu którego dotyczy aktualna umowa. Problem jest w tym że specyfikacja jest zrobiona pod jednego preferowanego producenta (opakowania, gramatura,bardzo dokładne składy chemiczne bez zakresu tolerancji itp.), i nie mamy w tym momencie szans. Przymierzam się do oprotestowania SIWZ i zobaczymy co z tego wyniknie sad ......