Temat: brak dokumentu o podwykonawcach
Do oferty wykonawca nie dołączył oświadczenia o powierzeniu wykonania części zamówienia podwykonawcy. Czy mam wezwać go do uzupełnienia, czy potraktować, że nie powierza żadnej części zamówienia podwykonawcy?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Do oferty wykonawca nie dołączył oświadczenia o powierzeniu wykonania części zamówienia podwykonawcy. Czy mam wezwać go do uzupełnienia, czy potraktować, że nie powierza żadnej części zamówienia podwykonawcy?
potraktować, że nie powierza żadnej części zamówienia podwykonawcy?
Bezdyskusyjnie tak
Ale to miało być częścią oferty! Do uzupełnienia nie mogę chyba wezwać, bo to nie jest dokument na potwierdzenie spełnienia, prawda?
skoro wykonawca jest przekonany ze zadanie wykona samodzielnie to po co ma to pisac...zobacz w art 36.4...taką informacje wskazuje tylko w przypadku zamiaru wynikajacego z tegoz własnie zapisu
Czyli mam sobie głowy nie zawracać i zostawić ofertę z przekonaniem, że jest ok?
ewelinek napisał/a:potraktować, że nie powierza żadnej części zamówienia podwykonawcy?
Bezdyskusyjnie tak
patrz wyżej
tzn bezapelacyjnie, nieodwołalnie itd
I tak zrobię , nie będę sobie głowy zawracała, tym bardziej, że ta oferta nie wygra. A na przyszłość to wpiszę pkt taki na formularzu ofertowym, przy gwarancji, warunkach płatności itd.
napiszę tylko w protokole wewnętrznym komisji przetargowej, że komisja proponuje zamawiającemu uznać ofertę za ważną.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc