1

Temat: Autoryzowany przedstawiciel??

Chcemy zakupić rolbę - maszynę do pielęgnacji lodu. Czy w warunkach udziału w postępowaniu można postawić warunek aby dostawca był Autoryzowanym przedstawicielem producenta oferowanej maszyny i żądać dokumentu że takim przedstawicielem jest? W rozporządzeniu w sprawie dokumentów trudno jest się doszukać takiego dokumentu a katalog jest przecież zamknięty. Mam wątpliwość ponieważ ściągnąłem SIWZ od zamawiacza który miał przetarg na taka maszynę, postawił ww. warunek, a mój szef stwierdził że dobrzeby było żebyśmy taki warunek też postawili. A może w zapisach SIWZ gdzieś wprowadzić taki wymóg bycia Autoryzowanym przedstawicielem producenta?

2

Odp: Autoryzowany przedstawiciel??

ArekS napisał/a:

Mam wątpliwość ponieważ ściągnąłem SIWZ od zamawiacza który miał przetarg na taka maszynę, postawił ww. warunek, a mój szef stwierdził że dobrzeby było żebyśmy taki warunek też postawili.

Warunek dobry dopóki... ktoś nie złoży protestu albo kontrola na niego nie trafi. smile

3

Odp: Autoryzowany przedstawiciel??

warunek udziału w postępowaniu - posiadania statusu autoryzowanego przedstawiaciela ofertowanej maszyny ... może narazić na protest( art 7 p.z.p. ) I  niezależnie gdzie go wprowadzisz ... czy do warunków udziału, czy przemyscisz gdzieś z SWIZ ... To i tak art 7 ustawy p.z.p. będzie!