Temat: zapytanie do siwz
jeżeli zapytanie do siwz wpływa na 3 dni przed otwarcie to zostawiam je bez rozpatrzenia i nie odpowiadam?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
jeżeli zapytanie do siwz wpływa na 3 dni przed otwarcie to zostawiam je bez rozpatrzenia i nie odpowiadam?
Decyzja należy do ciebie. To zależy o co pyta wykonawca. Możesz oczywiście nie udzielać wyjaśnień zgodnie z art. 38.1. Jeżeli natomiast wg ciebie jest to istotna rzecz którą warto jest wyjaśnić i te wyjaśnienia przekazać wykonawcom to nie zostawiałbym tego bez rozpatrzenia
niestety dla mnie - istotne są te zapytania mało tego spowoduja modyfikacje siwz. w poniedzialek mam otwarcie i wpłynęła jedna oferta jak zmodyfikuje siwz i przedłuże termin na składasnie ofeta to co z tą ofertą
Wykonawca może złożyć ofertę zmieniajacą tę pierwotną, a uwzględniającą zakres modyfikacji
niestety dla mnie - istotne są te zapytania mało tego spowoduja modyfikacje siwz. w poniedzialek mam otwarcie i wpłynęła jedna oferta jak zmodyfikuje siwz i przedłuże termin na składasnie ofeta to co z tą ofertą
Istotnym jest aby formalnie otrzymał informacje na temat terminów
no tak ale skoro ktos zlożyl oferte - nie wiem kto - oferta dotyczy otwarcia w dniu 21.04 byc może zawiera właściwy przedmiot zamówienia - ale na pewno została sporzadzona przed modyfikacja bo dziś dopiero poszla info. o modyfikacji. co mam zrobić z tymi ofertami uznać je na 24.04 (nowy termin zlozenia ofert)??
Masz taki zapis w SIWZ:
"Wykonawca przed upływem terminu do składania ofert ma prawo:
zmienić ofertę - powiadomienie o wprowadzeniu zmian musi być złożone wg takich samych zasad jak składana oferta, odpowiednio oznakowane z dopiskiem ?ZMIANA?- koperty oznakowane w ten sposób zostaną otwarte przy otwieraniu oferty Wykonawcy, który wprowadził zmiany i po stwierdzeniu poprawności procedury dokonania zmian, zostaną dołączone do oferty" Teraz tylko rola wykonawcy zajrzeć na stronke, dokonać zmian i przesłać do zamawiacza.
a jak nie zajrzy to rozumiem że otwieram zlozoną dziś oferte w dniu który wyznaczyłam na otwarcie ofert w wyniku modyfikacji?
tak
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc