1

Temat: LUB RÓWNOWAŻNY

mój informatyk chce zamówić jakieś dziwne tasmy kopiujące DAT mówi mi że musze podac w przetargu konkretną markę czy typ bo inne nie będą pasowały, inne są mu zreszta niepotrzebne, co zrobić jak napisze LUB równowazny to dadza mi cos innego jak nie napisze LUB rónwoważny to przy kontroli dadza mi popalic

2

Odp: LUB RÓWNOWAŻNY

Jedyne rozwiązanie to zapytanie o cene.
Piszesz "lub równowazny" ale i tak wszyscy wiedza o co chodzi wink

3

ale te taśmy sa elementem przetargu na sprzet komputerowy wiec zapytanie o cene odpada:( to co napisać lub równoważny? a jak mi ma udowodnić ze to jest równoważne, pewnie muszę mu okreslić co zamawiający ma na mysli mówiąc taśmy równoważne:( RATUNKU

4

Piotrek napisał/a:

Jedyne rozwiązanie to zapytanie o cene.
Piszesz "lub równowazny" ale i tak wszyscy wiedza o co chodzi wink

No widze, ze kazdy obstaje dalej przy swoim - w sumie to wolny kraj (choć zaczynam miec wątpliwosci). Moim zdaniem, ostatni tryb z konkurencyjnych jaki sie tu nadaje to ZOC... - ale nie bede sie powtarzał z innego topicu. Lub równoważny i ZOC nie pasują nijak do siebie
Możesz śmiało napisać o jaki typ chodzi, dodać lub równowazny i niech informatyk wskaże jakie parametry czy co tam go interesują. Przed kontrolą też sie da obronić - zarządaj pisemnego uzasadnienia od informatyka dlaczego takie a nie inne. tylko niech nie pisze że takie bo tak... wink

5

A mogę zrobić tak, że napiszę nie typ taśm ktore chce kupić ale typ czy markę urządzenia do którego te taśmy mają być?

6

Jesli dodasz "lub rónowazny" to raczej tak...

7

dlaczeego  doroto 26 myslisz ze zoc na sprzet komuterowy to jest cos złego?? czy lepiej byloby zrobic w tym przypadku przetarg nieograniczony??

8

Jesli dodasz "lub rónowazny" to raczej tak...

no ale ja nie kupuje drukari o danej marce tylko toner do niej nie odaje jego marki (tonera) tylko drukarki parametry a ona nie jest przedmiotem zamowienia a to przedmiotu zamowienia nie mozna opisywać za pomoca znaków towarowych itd ... chyba ze zle to interpretuje

9

dorota26 napisał/a:

to przedmiotu zamowienia nie mozna opisywać za pomoca znaków towarowych itd ... chyba ze zle to interpretuje

Dobrze! Jak w opisie nie bedzie zadnych znaków towarowych to będzie OK smile

10

"Jesli dodasz "lub rónowazny" to raczej tak..." Do czego? Do marki urządzenia do której mają pasować te taśmy?

11

Art. 29 każe dodawac te słowa do każdej marki...:(

12

No bez przesady. Jak zamawiam toner do drukarki HP Laser Jet 4000 to zamawiam toner do tej drukarki a nie do równowaznej

13

No właśnie, bez przesady.

14

Marko napisał/a:

Jak zamawiam toner do drukarki HP Laser Jet 4000 to zamawiam toner do tej drukarki a nie do równowaznej

Ja tez tak robie.

Ustawa swoje, a my swoje big_smile

15

Piotrek napisał/a:

Ustawa swoje, a my swoje big_smile

Mylisz pojęcia wink Drukarka nie jest przedmiotem zamówienia a toner do niej - gdybym wskazał producenta lub nazwe tonera to wtedy lub równoważne.

16

reasumujac jak podaje marke tonera to pisze "lub równoważny" jak podaje marke drukarki do ktorej ma byc toner ale nie ona jest przedmiotem zamówienia tylko drukarka to nie podaje slow "lub równowazny". czy tak???

17 (edytowany przez Marko 2006-09-17 13:28:46)

dorota26 napisał/a:

reasumujac jak podaje marke tonera to pisze "lub równoważny" jak podaje marke drukarki do ktorej ma byc toner ale nie ona jest przedmiotem zamówienia tylko drukarka to nie podaje slow "lub równowazny". czy tak???

Toner wink

18

no własnie:)