Temat: wolna ręka
zamierzam wszcząć postepwanie z wolnej ręki na podst.art.66 w związku z art.5 ust.1 pkt.10 (jest tylko jeden wykonawca) jak wygląda tutaj ogłoszenie o zamówieniu? i w ogóle jakie kwity trzeba wypisywać???
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
zamierzam wszcząć postepwanie z wolnej ręki na podst.art.66 w związku z art.5 ust.1 pkt.10 (jest tylko jeden wykonawca) jak wygląda tutaj ogłoszenie o zamówieniu? i w ogóle jakie kwity trzeba wypisywać???
Jeżeli WR, to nie masz ogłoszenia o zamówieniu. zapeaszasz wybranego wykonawcę do negocjacji, sporzadasz protokół z negocjacji, ZP-2, ZP-11, ZP-17 i oswiadczenie wykonawcy zgodnie z art.22. Po podpisaniu umowy zamieszczasz na stronie UZP informacje o udzieleniu zamówienia.
dzięki wielkie, a co z oszacowaniem wartości zamówienia? i czy wykonawca musi złożyć wymagane dokumenty w zaklejonej kopercie itp itd czyli tak jak w przypadku pn?
acha i czy jest obowiązek przy WR powoływania komisji przetargowej ?i czy np. negocjacje moga być przeprowadzone przez kierownika zmawiającego a nie komisję?
Szacujesz wartość na zasadach takich jak przewiduje Pzp. Dokmenty wykonawca zazwyczaj "przynosi w zębach" na negocjacje. jeżeli wartość jest ponizej progu, to kierownik jednostki sam decyduje czy powołac komisję, czy zrobi to sam... Wszystko w jego rękach.
Jacek 0707 posiadasz może jakis wzór uwowy w zamownieniu z wolnej reki lub możesz mi napisac jak mam odnieść sie do ceny. Ja musze podpisac umowe na spożywcze artykuły i nie wiem czy umowę podpisac do końca roku i wpisac te kwote która została czy rozbic to na dwie umowy. problem polega na tym ze część która nam została to warzywa a one mają różną cenę zależy od sezonu. Jak możesz to proszę o pomoc. mój adres (jak się przyda )buleczka2412@op.pl
Poszło
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc