1

Temat: Ważność OC

Cześć wszystkim o ile nie spicie.
W SIWZ miałem zapis że należy przedłożyć polise OC na cały okres wykonywania roboty budowlanej czyli do 30 listopada. Wykonawca w ofercie przedłożył polise ważną do 15 listopada czy mogę go wezwać do uzupełnienia czy może odrzucić? Z góry dzięki.

2

Odp: Ważność OC

Ponawiam wczorajsze pytanie o OC

3

przecież ma OC jak skończy się ważność tej polisy to wtedy ją przedłuży - ale zapis w siwz masz co nieco dziwny (zrobiłeś sobie problem) nie wiem czy firma ubezpieczeniowa tego wykonawcy może zawierać pilisy z takim wyprzedzeniem tj. od 15.11. na dalszy okres?

4

Danaug mój zapis brzmiał:
Są ubezpieczeni od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej na min. x zł. - należy przedłozyć do oferty aktualna polisę lub inny dokument ubezpieczenia potwierdzający, że Wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności gospodarzczej przez okres realizacji zadania będącego przedmiotem zamówienia.
Czy można go odrzucić, wezwać do uzupełnienia czy może dopisać do umowy że przy wygasaniu tej polisy ma przedłożyć kolejną?

5

ten ostatni pomysł jest ok. - czyli zapis w umowie

6

Dzięki serdeczne. Pozdrawiam