1

Temat: modyfikacja siwz

Właśnie dzisiaj otrzymałam od zamawiającego oddalenie mojego protestu i szlak mnie jasny trafił, bo nie dość, że dla niego żądanie dokumentów potwierdzających kwalifikacje pracowników (dyplomy ukończenia studiów) jest jak najbardziej okej (bo, jak to napisał, musi jakoś zweryfikować kwalifikacje pracowników) i nie może to stanowić podstawy do unieważnienia postępowania, to mi jeszcze napisał, że w oddzielnym piśmie prześle modyfikacje siwz, polegającą na uzupełnieniu wykazu dokumentów o dodatkowy dokument.
No i oczywiście przesłał, więc ja będę taka i złożę mu jeszcze jeden protest... oooo
Tylko mam w związku z tym małą prośbę, macie może jakieś wyroki KIO mówiące o tym, że dokonanie modyfikacji siwz w wykazie żądanych dokumentów skutkuje unieważnieniem postępowania??
będę bardzo wdzięczna za podesłanie sygnatury.

Pozdrawiam
Marlena

2

Odp: modyfikacja siwz

hamerek napisał/a:

macie może jakieś wyroki KIO mówiące o tym, że dokonanie modyfikacji siwz w wykazie żądanych dokumentów skutkuje unieważnieniem postępowania??

Ja mam wyrok mówiący, że to nie skutkuje unieważnieniem. Pewnie go nie chcesz? wink

3

Piotrek napisał/a:
hamerek napisał/a:

macie może jakieś wyroki KIO mówiące o tym, że dokonanie modyfikacji siwz w wykazie żądanych dokumentów skutkuje unieważnieniem postępowania??

Ja mam wyrok mówiący, że to nie skutkuje unieważnieniem. Pewnie go nie chcesz? wink

Serio?!
Mogę prosić?

Pozdrawiam
Marlena

4

hamerek napisał/a:

Serio?!
Mogę prosić?

Proszę bardzo: KIO/UZP-3/07
Dokładniej mówiąc chodziło o zmianę warunków udziału, a konkluzja jest taka, że nie trzeba unieważniac postępowania, tylko czynność zmiany warunków.
I ja to w pełni popieram! smile

5

Piotrek napisał/a:

Jest nas 2óch wink

6

A może trzech ...

7

Piotrek napisał/a:
hamerek napisał/a:

Serio?!
Mogę prosić?

Proszę bardzo: KIO/UZP-3/07
Dokładniej mówiąc chodziło o zmianę warunków udziału, a konkluzja jest taka, że nie trzeba unieważniac postępowania, tylko czynność zmiany warunków.

Żebyśmy się dobrze zrozumieli, mi nie zależy na unieważnieniu tego postępowania. Jeśli nie trzeba będzie tego zrobić to nawet lepiej, chcę tylko żeby wszysko było zgodnie z przepisami i tyle. Żeby potem nie było jakichś niespodzianek.

Pozdrawiam i dzięki za orzeczenie
Marlena