1

Temat: Pouczenie o środkach ochrony prawnej

czy w postępowaniach poniżej progu unijnego wystarczy, że w puczeniu ośrodkach ochrony prawnej wpisze:

"Wykonawcom, a także innym osobom, jeżeli ich interes prawny w uzyskaniu zamówienia doznał lub może doznać uszczerbku w wyniku naruszenia przez zamawiającego przepisów ustawy, przysługują środki ochrony prawnej uregulowane w dziale VI Prawa zamówień publicznych,w artykułach 179?183 (protest)."

czy muszę się dokładniej rozpisać co i jak?

pozdrawiam

2

Odp: Pouczenie o środkach ochrony prawnej

ja bym jeszcze dodała: "Protest może być wniesiony tylko za pośrednictwem faxu lub pisemnie i musi być umotywowany oraz od rozstrzygnięcia  protestu Wykonawcy przysługuje  lub nie ...odwołanie"

3

agataanna napisał/a:

ja bym jeszcze dodała: "Protest może być wniesiony tylko za pośrednictwem faxu lub pisemnie...

Ja bym nigdy w życiu nie dodał o tym faksie, ale... wolny wybór.

4

oj nie lubisz Pietka wykonawców, nie lubisz smile

5

Szad, wystarczy tak jak napisałeś.
Agato, koniecznie dopisać trzeba, że podpisujący protest ma to zrobić własną krwią z serdecznego palca lewej dłoni wink

6

tongue

7

agataanna napisał/a:

ja bym jeszcze dodała: "Protest może być wniesiony tylko za pośrednictwem faxu lub pisemnie i musi być umotywowany oraz od rozstrzygnięcia  protestu Wykonawcy przysługuje  lub nie ...odwołanie"

Formę korespondencji dopuszczasz w warunkach postępowania (na początku). Jeśli nie dopuszczone są inne to obowiązuje forma pisemna. Faks może być dokumentem ale pod pewnymi warunkami (musi być potwierdzony imiennie). Ja osobiście dopuszczam wszystkie formy kontaktów z Wykonawcami ale po złożeniu przez nich wniosku.