1

Temat: rejestr zamówień publicznych - stawianie pieczątki

Nasza firma prowadzi rejestr wszystkich zamówień, który polega na tym, że na każdej fakturze i rachunku stawiam pieczątkę, że dany zakup jest zgodny z art. .... ust. .... pkt. .... ustawy Pzp.
Każda taka f-ra nanoszona jest do ww. programu.
Moja główna księgowa ma wątpliwość, czy do tego rejestru powinny być nanoszone:
1. umowy zlecenia ;
2. delegacje pracowników firmy,
skoro są to również wydatki.

Nadmienię, że do tej pory nanosiłam tylko f-ry i rachunki.

A jak wy to robicie? Co nanosicie, a czego nie?

2

Odp: rejestr zamówień publicznych - stawianie pieczątki

nie prowadzę rejestru wszystkich ponoszonych przez urząd wydatków, chociaż każdą fakturę opisujemy i stawiamy pieczątke zgodności z upzp
rejestr zamówien publicznych prowadzę ale tylko tych w sprawie których toczyło sie postępowanie

3

Moze źle się wyraziłam, pisząc "rejestr zamówień", miałam na myśli program, w który "wbijam" każdą f-rę i kazdy rachunek.
Moje pytanie brzmi( po modyfikacji;-)), czy na umowach zlecenia i delegacjach też stawiacie pieczątki?

4

ja prowadzę rejestr wszelkich wydatków w tym różne umowy (zlecenia, dotacje) ale np nie dlegacji. A wszelkie wydatki rejejestruje w programie który grupuje mi te wydatki na podstawie cpv.

5

ja nie zajmuję się takimi rzeczami
u nas wszystkie wydatki rejestruje księgowość - prowadzona jest księgowość analityczny każda faktura, r-k, czy też delegacja jest rejestrowana (księgowana0 w programie księgowym

6

danaug napisał/a:

ja nie zajmuję się takimi rzeczami
u nas wszystkie wydatki rejestruje księgowość - prowadzona jest księgowość analityczny każda faktura, r-k, czy też delegacja jest rejestrowana (księgowana0 w programie księgowym

Tak, program księgowy swoją drogą, ale mnie interesuje wyłącznie przystawianie pieczątki dotyczącej zgodności zakupów z ustawą Pzp. Wg mnie delegacje i umowy zlecenia nie powinny być 'stemplowane", jedynie rachunki i faktury.