1 (edytowany przez sally 2008-04-28 11:49:11)

Temat: Kłopoty z SIWZ

Zamawiający umieścił trochę dziwny zapis w formularzu oferty.
Jednym z kryterium oceny oferty jest termin wykonania zamówienia- 20% pkt. W porządku, ale w formularzu oferty jest tak:

Rozpoczęcie robót- po podpisaniu umowy
Zobowiązujemy się wykonać pracę w ciągu......... dni, tj. do.........lipca 2008

Dodam, że max. termin na wykoanie zadania to 31.07.2008 (zapis w specyfikacji)

Więc od którego dnia mam liczyć, skoro nie wiem kiedy będzie popisanie umowy hmm

2

Odp: Kłopoty z SIWZ

sally napisał/a:

Zobowiązujemy się wykonać pracę w ciągu......... dni, tj. do.........lipca 2008

Dodam, że max. termin jaki dał Zamawiający to 31.07.2008

Treść oferty nie odpowiada siwz..........

3

Więc może złozyć zapytanie do Zamawiającego? Bo chyba taki zapis wymaga modyfikacji?!!?
Jak myślicie?

4

Te rozbieżności (cytowane wyżej) są w siwz czy taką oferte złożyłaś?

5 (edytowany przez ruda 2008-04-28 12:17:21)

sally napisał/a:

Więc może złozyć zapytanie do Zamawiającego? Bo chyba taki zapis wymaga modyfikacji?!!?
Jak myślicie?

Najlepiej zapytać zamawiającego i zasugerować aby wykreślił zapis "tj do dnia....07.2008r", bo faktycznie nie wiadomo kiedy będzie podpisanie umowy.
Można wpisać tylko liczbę dni od podpisania umowy.

6

Rozbieżności cytowane przeze mnie są w SIWZ, a ja właśnie przygotowuje ofertę i mam wątpliwości, co do treści SIWZ.

7

Więc zadaj pytanie o uściślenie

8

Zadałam zapytanie!! Hmm..... O sprecyzowanie zapisu dot. terminów zawartych w formularzu oferty.
Otrzymałam odpowiedź, że umowa zostanie podpisana "najprawdopodobniej" 16 maja i tyle.
Zdecydowaliśmy, że dopiszemy w formularzu ofert w nawiasiku, że liczba dni i data zakończenia prac liczona jest właśnie od tej daty, no bo co więcej zrobić. Skoro Zamawiający udzielił dosyć lakonicznej odpowiedzi.

9

A pytanie było w formie pisemnej czy tylko telefoniczne?
Zawsze lepiej w formie pisemnej. Wtedy nad odpowiedzią Zamawiający się podpisuje a nie podpisze się pod bzdurami więc lepiej wówczas myśli.