1

Temat: i znów telefonia komórkowa a zamówienia publiczne

witam szukam pomocy juz kilka tygodni sytuacja wyglada nastepujaca:
pewien Sąd Okregowy posiada 14 telefonów u jednego z operatorów GSM, umowy byly podpisywane w roznych terminach i niektore jeszcze trwaja a nie ktore juz sie koncza i mozna by w zasadzie podpisywac juz aneksy, ale ... wydatki roczne ledwo mieszcza sie w ustawowej kwocie 6tys euro, insytucja chciala by miec wiecej telefonow poniewaz potrzeby wzrastaja ale tutaj moje pytanie co ustawa o zamowieniach publicznych ? jak to ugryzc ? i czy te koszty na uslugi telekomunikacyjne sa sumowane razem z kosztami np. uslug tpsa,
prosilbym o jakas porade

2

Odp: i znów telefonia komórkowa a zamówienia publiczne

Usługi telefonii komorkowej i telefonii stacjonarnej świadczą - z tego co wiem - inne podmioty, wiec dla mnie są to odrebne zamówienia.
A jeśli komorkowe przekraczaja 6000 euro, to niestety trzeba robic przetarg. A moze zapytanie o cene?
Marko -> Jak uwazasz?

3

Pytasz jak sądze o możliwość ZOC smile? Sam nie wiem... ale pomyśle

4

tylko jak porównać oferty GSM, w jednej przykaldowo minuta jest tansza a w drugiej caly abonament jak to mozna ustalac ?

5

noi jeszcze jedno pytanie mi przychodzi do glowy ? jezeli np. owy sad podpisuje 10 umow GSM kazda na 100zł miesiecznie ale defakto rozmawia za kwote 300zł na jednym aparacie to co wtedy ? czy wazna jest wartosc abonamentu czy wazne sa zaplacone faktury na przestrzeni roku?

6

zależy jeszcze jaki zapis jest w umowie , ale zdecydowanie moim zdaniem chodzi o zapłacone faktury czyli rzeczywiście poniesione koszty

7

Art. 32 mówi jasno: bierzemy pod uwage CAŁKOWITE wynagrodzenie wykonawcy, a nie jego część...

8

ok juz rozumiem, ale teraz moze zamiast przetargu byc ZOC? bo nie dostalem stanowczej odpowiedzi ?

9

Znajdziesz 5 operatorów świadczących usługi "komórkowe" (abonamentowe) w tym kraju? Ja znam 3...

10

prosze mi tylko powiedziec kto napisal te ustawe PIS czy Czerwoni ? bo z tego co zrozumialem to najprosciej jest nic nie podpisaywac i kupic PREPAID

11

barts napisał/a:

prosze mi tylko powiedziec kto napisal te ustawe PIS czy Czerwoni ?

pół na pół smile

barts napisał/a:

bo z tego co zrozumialem to najprosciej jest nic nie podpisaywac i kupic PREPAID

ale i tak musisz zsumowac opłaty z całego roku big_smile