1

Temat: różnorodne remonty i konserwacje , czy trzeba łaczyć

mam w planie na 12 m-cy zaplanowane 500 000 zł na remonty, konserwacje i serwisy rożnego typu urządzeń, a więc  sprzęt komputerowy, samochody, dźwigi, maszyny i urządzenia  / szlifierki, frezarki,itp jest tego mnóstwo i nie wiem po co !. Powinnam ogłosić przetarg na naprawy i przeglądy (Wszystkie  pogwarancyjne). trudno znaleźć firmę która zajmowałaby sie naprawami i konserwacją wszystkiego, szczerze mówiąc jest to bez sensu- bo nawet nie wiem kiedy i co sie może zepsuć, a do tego wiele materiałów  do napraw kupujemy i robimy naszymi pracownikami. Jak podzielę sprzęty itd ( lekko naciągając)   to żadna z tych kwot nie przekracza 14 000?  jak z tego wyjść, żeby ktoś się nie przyczepił.
I jeszcze jedna wątpliwość czy tonery , taśmy do drukarek należy łączyć z materiałami biurowymi , czy nie? Zorientowałam sie ,że są rożne szkoły, dla mnie byłaby lepsza ta ,że nie łączyć  bo wtedy mam 2 razy mniej niż  14 000?( jak to dobrze ,że są tylko dwie możliwości.     Łączyć  lub nie łączyć!

będę wdzięczna za wskazówki , pozdrawiam

2

Odp: różnorodne remonty i konserwacje , czy trzeba łaczyć

Sprzęt podziel spokojnie i rób do 14 tys.
Mat.eksploatacyjnych do drukarek nie łącz z art. biurowymi.

3

Odp: różnorodne remonty i konserwacje , czy trzeba łaczyć

wspólczuję czyżby ( a chyba na pewno jeden wielki kocioł ) choc szacunek zamawiającego powinien by podzielony na poszczegolne asortymetry remontow, napraw itd.  wyłączajac  te ktore robicie siłami własnymi one przecież nie mogą wchodzic w wartośc  takiego zamowienia . Dostawcy materiałow biurowych zapewnią ( bez urazy Jacek) materiały eksploatacyjne do drukarek nie widzę przeszkód