1

Temat: wezwanie do uzupełnienia

Witam,
W ofercie brakuje podpisanego załącznika do umowy; tj. jest podpisany wzór umowy, ale integralną część umowy stanowi załącznik nr 1, którego brak jest wogóle w ofercie. Czy mozna wezwać do uzupełnienia? To oferta najkorzystniejsza.

2

Odp: wezwanie do uzupełnienia

Nie można bo to nie dokument potwierdzający spełnianie warunków lub wymagań zamawiającego.
Proponuje ci aby nie żądać dołączania do oferty umowy lecz zawarcie w formularzu oferty oświadczenia że wykonawca akceptuje projekt umowy stanowiący załacznik do SIWZ i masz po sprawie. A tak masz problem.

3

powyzszy brak nie nalezy do katalogu oswiadczeń lub dokumentow zawartych w art.25 ust.1 - czyli nie mozna uzupełniać

4

Tak nalezy robić jak napisal Arek

5

Dorola napisał/a:

ale integralną część umowy stanowi załącznik nr 1, którego brak jest wogóle w ofercie.

Czego dotyczy ten załącznik?
Zadziwiająca skłonność forumowiczów do odrzucania w ciemno...

6

Wszystko jedno ... czego dotyczy może to być tabela elementów albo harmonogram, a nawet sarenka przy wodopoju  - był wymagany i go nie ma . Trudno . ty nie odrzucisz przyjdzie drugi Wykonawca w kolejce i Ci wytknie w proteście

7

Marko napisał/a:

Zadziwiająca skłonność forumowiczów do odrzucania w ciemno...

Nikt nie pisał o odrzucaniu lecz o braku możliwości wzywania do uzupełniania

8

To spójrz na post wcześniej wink
Rozumiem że za brak parafowanego wzoru umowy u Was sie wylatuje? wink

9

"Zadziwiająca skłonność forumowiczów do odrzucania w ciemno..."  a kto to napisał? sorry

10

Ok ok - nie doczytałem.

11

Może nie jest tak żle. bo właśnie w formularzu ofertowym podpisał, że zapznał się pełną z treścią wzoru umowy- także wydaje mi się, żeby jednak uznać. Upewnijcie mnie jeszcze smile
Dzieki

12

myszy1953 napisał/a:

powyzszy brak nie nalezy do katalogu oswiadczeń lub dokumentow zawartych w art.25 ust.1 - czyli nie mozna uzupełniać

czyli nie jest to dokument niezbędny do przeprowadzenia postępowania

13

Dorola napisał/a:

Może nie jest tak żle. bo właśnie w formularzu ofertowym podpisał, że zapznał się pełną z treścią wzoru umowy

Zapoznał się, ale czy ją akceptuje?

14

Odrzucimy ich jednak, bo ten załącznik jest bardzo istotny dla realizacji umowy, wynika to z rozporzadzenia naszego ministra:). No i zobaczymy co bedzie dalej.
Podpowiedzcie mi: czy jesli odrzucam ofertę to juz jej nie oceniam, tzn. nie biore pod uwagę przy punktowaniu? I na stronie umieszczam tylko info o wyborze najkorzystniejszej, a nie o odrzuceniu. Początkująca jestem wink

15

Na stronie zamieszczasz i o wyborze najkorzystniejszej, ofertach odrzuchonych, wykonawcach wykluczonych

16

Marti napisał/a:

Na stronie zamieszczasz i o wyborze najkorzystniejszej, ofertach odrzuchonych, wykonawcach wykluczonych

A nie tylko o najkorzystniejszej (art. 92 ust. 2) A o odrzuceniu tylko wykonawców, którzy złozyli oferty? (art. 92 ust. 1 pkt.2)

17

Dorola napisał/a:

A nie tylko o najkorzystniejszej (art. 92 ust. 2) A o odrzuceniu tylko wykonawców, którzy złozyli oferty? (art. 92 ust. 1 pkt.2)

Tylko o najkorzystniejszej + ocena pozostałych nie podlegających odrzuceniu - art. 92 ust. 2