1

Temat: Znowu omyłka rachunkowa :((((((((((((((((

Formularz ofertowy był skonstruowany w następujący sposób: cena netto poszczególnych pozycji, suma poszczególnych cen netto, VAT i wartość brutto. omyłka powstała w podliczeniu wartości netto. Czy i na jakiej podstawie Waszym zdaniem poprawić. Cena jest ceną ryczałtową.

2

Odp: Znowu omyłka rachunkowa :((((((((((((((((

W moim przypadku gdy znalażłam błędy w kosztorysie ofertowym (istotne) zapytałam wykonawcę czy pomimo jego pomyłki podejmuje się wykonać zamówienie zgodnie z oczekiwaniami zamawiającego za cenę którą zaoferował jeżeli tak to ok.

3

Odp: Znowu omyłka rachunkowa :((((((((((((((((

Dzięki - Rozumiem, tylko, że to nie jest kosztorys tylko wyszczególnienie w formularzu ofertowym z podziałem na poszczególne rejony, czyli w sumie to jest taki jakby kosztorys. I tak sobie myślę, że jeżeli poprawię omyłkę na podstawie art. 88 ust. 1 pkt. 3 lit. a) to nijak to się będzie miało do tego formularza z cenami netto dla poszczególnych rejonów. Ale jest to cena ryczałtowa, więc innego wyjścia nie widzę. A może ktoś jeszcze się wypowie???? Może Specjaliści PIOTREK I MARKO? wink Z góry dziękuję.