Temat: protest na swiz
wplynął protest wysylam kopie z wezwaniem do przyłączenia.Co dalej?odrzucamy ten protest wiec czy napewno mam czekac na przyłączenie?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
wplynął protest wysylam kopie z wezwaniem do przyłączenia.Co dalej?odrzucamy ten protest wiec czy napewno mam czekac na przyłączenie?
może jeszcze raz napisze o co mi chodzi..czy jest sens wysyłania pisma o przyłączenie do protestu skoro i tak ten protest oddalamy?
ujawniamy nazwe wykonawcy protestującego, który wniósł protest na siwz??prosze o szybką podpowiedź
Ujawniacie cały protest.
Wysyłacie pisma o przyłączenie.
Rozważania o sensie były w innym wątku.
PIOTREK TO JESZCE JEDNO PYTANKO, POTRZEBUJE SZYBKIEJ ODP. NIE MOGE TEGO ZNALESC W INNYM WATKU.JESLI WYSLANO JUZ ZAWIADOMIENIE O WNIESIONYM PROTESCIE TO CZY MOGE W TYM SAMYM DNIU ODDALIC PROTEST CZY MAM CZEKAC 3 DNI NA PRZYSTAPIENIE DO PROTESTUI DOPIERO WTEDY ODDALIC?
Protest rozstrzygasz po upływie:
1) terminu na wnoszenie protestów
2) terminu na przystąpienie
A NIE JEST TAK ZE PROTEST REOZSTRZYGAMY W CIAGU 5 DNI OD OTRZYMANIA PROTESTU??CZYLI NAWET W TYM SAMYM DNIU CO PRZYSZEDL PROTEST, JESLI STWIERDZAM ZEB ZARZUTY SA BEZPODSTAWNE TO ODDALAM.
może jeszcze raz napisze o co mi chodzi..czy jest sens wysyłania pisma o przyłączenie do protestu skoro i tak ten protest oddalamy?
Bo tylko Ci mogą wziąć udział w procesie odwoławczym, którzy przystąpili do protestu
A NIE JEST TAK ZE PROTEST REOZSTRZYGAMY W CIAGU 5 DNI OD OTRZYMANIA PROTESTU??
Nie, tak nie jest, i to już dawno.
Zajrzyj do obecnego art. 183.
no to jeszcze cos..termin na wniesienie protestu minie 24.04.2008 i w dniu 25.04 w piatek rozstrzygne wszystkie (narazie 1)protest(y).czy zatem musze przedluzac termin składania ofert ktory jest 28.04.2008 w poniedzialek?
Jeśli nie uwzględnisz protestu, to nie musisz przedłużać terminu.
dzięki Piotrek za wszystko
A UJAWNIACIE NAZWE WYKONAWCY W KOPII PROTESTU DOT. SIWZ?
A po co sie podkładać? Co moge zyskać nie ujawniając?
Przedstawia się cały protest w formie nie zmienionej a więc i pełną nazwę.
Prowadzę przetarg na dostawę mebli hotelowych w kryteriach oceny przyjełam nazwę cena oferty ranga 80-% , ocena walorów estetycznych i użytkowych 20%,podałam również sposób oceny ofert.Mam Protest dot. podanych kryterii ocen estetyki i walorów użytkowych tych ocen dokona nasza powołana komisja zarrucają nieuczciwość.Zażądaliśmy w SIWZ dostarczenia próbek mebli tu też zarzuca protestujący
nie równe traktowanie,że odległość ma tu znaczenie .Proszę jak mam odpowiedzieć na ten protest czy mogę odrzuć!
Zażądaliśmy w SIWZ dostarczenia próbek mebli tu też zarzuca protestujący
nie równe traktowanie,że odległość ma tu znaczenie .Proszę jak mam odpowiedzieć na ten protest czy mogę odrzuć!
jasne, w takim razie każdy wykonawca który by startował w postępowaniu na dostawę czegokolwiek mógłby zarzucić, że nierówna odległość w związku z tym nierówne traktowanie , nie chcesz kupić przecież kota w worku tylko konkretną rzecz i masz prawo ją sobie wcześniej obejrzeć
Proszę o szybką odpowiedzieć wobec protestu dostawa mebli hotelowych termin dla Nas jest ważny.Renata
najpierw to zawiadom o jego wpłynięciu i daj czas na przyłaczenie dopiero potem go rozstrzygniesz, wg mnie do oddalenie
Tak zrobiłam po wpłynięciu dałam na stronę internetową ,następny wykonawca przyłączył sie do protestującego czy tez podaje to przyłączenie na stronę , chciałam zazanaczyć iż żaden z wykonawców nie złożył oferty na przedmiot zamówienia ale chyba protestować mogą czy nie. Jaki mam termin uznany za oddalenie.
przyłączenia nie podajesz, jeżeli jest to protest na siwz złożony w terminie to wiadomo że ofert nikt nie złożył jeszcze, jak upłynie termin na przyłączenie się do protestu i wogle na składanie protestów na siwz to możesz następnego dnia rozstrzygnąć oddalając go
Dziękuje , czy musi upłynąć termin 10 dni od protestu aby nastąpiło oddalenie, czy jak upłynie termin składania protestu te 10 dni jest liczone - prowadzę przetarg nieograniczony poniżej wartości art.11.ust 8,bo w tej chwili zrozumiałam iż mogę jak upłynie termin składania protestów ,odrazu rozstrzygnąć oddalając go, informacje taką daje na stronę internetową ,pozostawiam termin przetargu i termin wadium bez zmian.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc