1 (edytowany przez dorota26 2006-09-19 20:29:54)

Temat: modyfikacja siwz

oglosiłam przetarg na sprzet komputerowy, siwz jest w internecie, mam informacje od 2 wykonawców ze pobrali z ja internetu 
informatyk dzis zauważył ze popełnił blad w przedmiocie zamówienia tzn. przy podajniku drukarki zamiast napisać "automatyczny" napisał "ręczny"
zmodyfikowałam treść siwz (zgodnie z art. 38) informując o tym firmy ktore pobrały siwz i umieszczajac zmodyfikowana jej wersje w internecie oraz zamieszczajac dodtakową informacje o modyfikacji. w informacji tej napisałam też ze nie wydłuzam terminu składania ofert, gdyz uznaje ze ten bład nie ma wpływu na to by był potrzebny dodatkowy czas na wprowadzenie zmian w ofercie. jedyna zmiana jaka moze byc w ofercie wprowadzona to cena (bo drukarka z automatycznym podajniekiem jest droższa niż ręcznym) wiec chyba nie wymaga to duzo czasu.
Pytanie moje:
Czy mogłam tak zrobić? tzn. nie wydluzać czasu składnaia ofert. art 38 ust. 6 mowi, że zamawiajacy wydłuża termin składania ofert , jeżeli w wyniku modyfikacji siwz niezbedny jest dodatkowy czas na wprowadzenie zmian (przetarg poniżej 60.000 euro). Rozumiem że zamawiajacy sam ocenia czy wykonawca będzie potrzebował dodatkwego czasu w związku z modyfikacją siwz?

2

Odp: modyfikacja siwz

Mogłas tak zrobić.

3

Odp: modyfikacja siwz

dzieki. milego dnia:)