1

Temat: jaką kwotę podać przed otwarciem ofert

zgodnie z art. 86 ust. 3 bezpośrednio przed otwarciem ofert zamawiający podaje kwotę jaką zamierza przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia.

mam dylemat jaką kwotę podać przy otwarciu ofert na obsługę bankową. trudno z góry ustalić ile rachunków będzie otwartych bo często w czasie trwania umowy trzeba otworzyć jakiś rachunek. wiadomo, ze zapłacimy tyle i ile trzeba. budżet mamy uchwalony tylko na ten rok. czy mógłbym podać tu kwotę na jaką oszacowałem obsługę budżety w ciągu trwania umowy (4 lata). w końcu jest to kwota jaką zamierzamy a nie jaką przeznaczymy.

pozdrawiam

2

Odp: jaką kwotę podać przed otwarciem ofert

A jak jest liczona cena oferty?

3

wykonawcy mają podać miesięczny koszt obsługi bankowej. przynajmniej taki był zamysł smile

4

szad napisał/a:

wykonawcy mają podać miesięczny koszt obsługi bankowej. przynajmniej taki był zamysł smile

Więc przed otwarciem podajesz kwotę dla 48 miesięcy.

5

też myślałem, że podaje ile damy na całe zamówienie. w większości postępowań jest tak, że w planie mamy zabezpieczone środki, i wtedy nie ma problemu z tą kwotą, a w tym przypadku to nie ma takiej kwoty a jakąś podać trzeba, więc podam pewnie te szacunkową.

6

szad napisał/a:

podam pewnie te szacunkową.

Ryzykujesz.
Ja żądam oddzielnego podpisu szefa pod kwotą przeznaczoną...