Temat: proszę o pomoc
Mam pytanie jednostka kultury, jednostka budżetowa chce wydzierżawić lokal gastronomiczny (kawiarnie) na okres 3lat i mam pytanie czy musimy przeprowadzić postępowanie przetargowe? Czy jest taka konieczność co mamy zrobić?.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → proszę o pomoc
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Mam pytanie jednostka kultury, jednostka budżetowa chce wydzierżawić lokal gastronomiczny (kawiarnie) na okres 3lat i mam pytanie czy musimy przeprowadzić postępowanie przetargowe? Czy jest taka konieczność co mamy zrobić?.
Ustawa o gospodarce nieruchomościami. Nie siedzę w tym dobrze, ale myślę, że zależy to od szacowanych kwot.
art.4 pkt.3 lit. i
art.4 pkt.3 lit. i
Nie widzę takiego przepisu w ustawie o gospodarce nieruchomościami.
A ja go widzę w PZP
A ja go widzę w PZP
Myślę jednak, że autor pytania chce tę kawiarnię oddać, a nie wziąć w dzierżawę.
Ja też tak myślę Piotrek, zlokalizowałam jedynie konkretny przepis. Natomiast co do wydzierżawienia lokalu to oczywiście ustawa o gospodarce nieruchomościami i jest też rozporządzenie, które co prawda dotyczy bardziej sprzedaży, ale stosuje się również do najmu .... .
my jako teatr chcemy wydzierżawic kawiarnie na okres 3 lat i wlsnie się zastanawiamy czy musimy organizować przetarg
tzn. jesteśmy włascicielem tej kawiarni
tzn. jesteśmy włascicielem tej kawiarni
Czyli chcecie ją oddać w dzierżawe.
A więc ustawa o gospodarce nieruchomościami.
Do czegoś takiego nie stosuje się ustawy PZP - to nie jest wydatkowanie tylko przychód.
Niektóre gminy mają swoje regulaminy w takich sprawach, ale nie wiem czy jest jakieś rozporządzenie - napewno jest do sprzedaży.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc