1

Temat: Przedłużenie terminu związania ofertą - do kiedy?

1. Czy zgoda na Przedłużenie terminu związania ofertą musi wpłynąć do Zamawiającego do dnia jego upływu?

2. Rozumiem, że mimo braku zgody WYkonawcy na Przedłużenie terminu związania ofergą - w przypadku, gdy wybór oferty zostanie dokonany przed upływem terminu związania ofertą - to WYkonawca nie podlega wykluczeniu?

2

Odp: Przedłużenie terminu związania ofertą - do kiedy?

1. Tak
2. Nie podlega

3

Dzięki Piotrek, jak zwykle jesteś niezawodny smile. Pozdrawiam i miłego weekendu życzę.

4

Witam serdecznie Szanownych Forumowiczów !
Od dłuższego czasu podpatruję Wasze dyskusje i korzystam z cennych rad - za co dziękuję.
Teraz proszę o pomoc w sytuacji podobnej do tej z pierwszego posta:

- termin związania ofertą upływa 10.09
- zwróciłem się o wyr. zgody na przedłuzenie tego terminu
- wyboru dokonuję np. 8.09, ale w tym dniu żaden z W. jeszcze nie wyraził zgody.

Jakie dalsze działania należy podjąć w przypadku braku zgody W. , którego oferta wybrana ?

Im bardziej się zastanawiam, tym więcej wątpliwosci...
Pozdrawiam i mam nadzieję, że niedługo też zacznę pomagać :-)

5

jeżeli wyboru naj. oferty dokonasz przed upływem terminu i powiadomisz o tym wykonawców to za ich zgodą możesz zawrzeć umowe po upływie terminu

6

A przepis art. 24.2.4 zniknął? wink
Co w sytuacji gdy wybrany nie wyrazi zgody a wyrazi ją kolejny i oprotestuje wybór. Też zawrzesz umowe?

7

danaug napisał/a:

jeżeli wyboru naj. oferty dokonasz przed upływem terminu i powiadomisz o tym wykonawców to za ich zgodą możesz zawrzeć umowe po upływie terminu

To jest oczywiste (art. 94.1a), tylko jakoś nie mogę sobie tego w głowie poukładać...

...Czyli jeśli dokonam wyboru w końcówce pierwotnego terminu zw ofertą, to brak zgody W na przedł terminu nie ma znaczenia, tylko trzeba zastosować art. 94.1a i liczyć na dobrą wolę W ? Jakoś tego nie kumam - chyba zostawię temat do poniedziałku :-)

Marko

zajrzałem do ustawy - I NADAL JEST !! :-))

ale jak mam wykluczyć PO dokonaniu wyboru oferty najk. ?

Mam wrazenie że nie dotarliśmy do sedna sprawy, ale dzisiaj nie dam rady jaśniej wytłumaczyc - na pewno zostawię temat do poniedziałku
pzdr

8

elka napisał/a:

Mam wrazenie że nie dotarliśmy do sedna sprawy,

Ja mam odmienne wrażenie smile

9

marko uwazasz ze nie mozna dokonac wyboru?? mysle ze w przypadku protestu sprawa jest ciezka ale nie tragiczna smile kwestia rozstrzygniecia....
napewno jedno nie ulega watpliwosci: waznosc oferty jest niezbedna do dokonania wyboru smile

10

Nic nie pisałem o zakazie wyboru wink

11

wiesz ze chodzi tu o brniecie w bagienko smile a nie sam wybor... smile

nie zniechecaj zamkow smile to ciekawa sytuacja ... zobaczymy jak sie rozwinie smile