1

Temat: potrzebny kod CPV

macie może jakąś propozycję kodu CPV na : "Przedmiotem zamówienia jest wykonanie prac przygotowawczych  związanych z ujawnianiem w księgach wieczystych prawa własności nieruchomości Skarbu Państwa. Zakres prac będzie obejmował dochodzenie geodezyjno-prawne stanu własności i podstaw nabycia nieruchomości przez Skarb Państwa. Przedmiot zamówienia określa załącznik nr 1, zawierający wykaz działek ewidencyjnych przewidzianych do opracowania. Wynikiem wykonania prac będą protokoły badania ksiąg wieczystych oraz wykazy zgodne ze wzorem stanowiącym załącznik nr 1 do Rozporządzenia Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 31 stycznia 2008 r. w sprawie wzoru wykazu oraz wzorów zestawień zbiorczych nieruchomości Skarbu Państwa i jednostek samorządu terytorialnego podlegających ujawnieniu w księgach wieczystych oraz nieruchomości zabudowanych niepozostających w posiadaniu ich właścicieli (Dz. U. Nr 23, poz. 143)"

pozdrawiam

2

Odp: potrzebny kod CPV

Na co właściwie jest to zamówienie?! wink
Pasuje ogólnie 70000000-1 Usługi z zakresu nieruchomości.
70332000-7 Usługi w zakresie nieruchomości innych niż mieszkalne (?)
70300000-4 Obsługa nieruchomości realizowana na zasadzie bezpośredniej płatności lub umowy (cokolwiek miałoby to oznaczać smile )  (?)

3

taki opis dostałem z geodezji. geodeci to chyba kumają o co tu chodzi. bo ja nie za bardzo. jak widać nie jestem sam smile

4

Inga napisał/a:

Na co właściwie jest to zamówienie?! wink

zamówienie obejmuje badanie ksiąg wieczystych, dochodzenie geodezyjno-prawne żeby ustalić status prawny danej działki.

5

po dłuższym zastanowieniu najbardziej mi pasuje :74.27.43.00-3 Usługi badań katastralnych

6

A ja potrzebowałabym teraz kod CPV na: wykonanie podziału działek, ewentualnie: sporządzenie mapy do celów projektowych...??? Ma ktoś jakiś pomysł?