Temat: zakup komputerów w trybie zapytania o cenę
Witam wszystkich,
mam pytanie, czy można kupić komputery w trybie zapytania o cenę, jeżeli tak, to jak to uzasadnić. Czy wystarczy stwierdzić, że jest to produkt powszechnie dostępny?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Szacowanie wartości, kwoty progowe i i tryby udzielania zamówień publicznych → zakup komputerów w trybie zapytania o cenę
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam wszystkich,
mam pytanie, czy można kupić komputery w trybie zapytania o cenę, jeżeli tak, to jak to uzasadnić. Czy wystarczy stwierdzić, że jest to produkt powszechnie dostępny?
produkt powszechnie dostępny i równocześnie ustalone standardy jakościowe, nierozłącznie!
ja myślę, że komputery spełniają obie te przesłanki
A czy komputerki były z oprogramowaniem? Bo wtedymoim zdaniem ZoC nie bardzo pasuje
A czy komputerki były z oprogramowaniem? Bo wtedymoim zdaniem ZoC nie bardzo pasuje
Eee tam, jak dla mnie też pasuje...
zdarzaja sie tego typu sprawy.... wg mnie kompy nie powinny zlobic kieszeni poprzez ZOC... jakie tu standardy??? kazdy moze byc inny! ograniczanie konkurencji jak nic!
ciekawe dlaczego ZOC?????
niestety tak bywa czesto i wiadomo jak... ;(
jakie tu standardy??? kazdy moze byc inny!
Więc ja ustalam standard - np. komputery Dell.
ciekawe dlaczego ZOC?????
Właśnie dlatego, żeby kupić Della.
Ministerstwo w zeszłym roku przysłało do nas kilkustronicowe pismo nakazujące nam stosować przy zakupie komputerów PN lub PO. Myślę, że to z powodu jednej firmy rozprowadzającej procesory. Ale ja właśnie nie chcę tych procesorów więc dalej stosuję ZOC bo wiem co dostanę. Uważam że to najlepszy tryb.
tak tez zapewne mysla informatycy (lub inni) ktorzy pisza SIWZ.... (opis p.z.)
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc