1

Temat: kwota progowa w regulaminie

Dziś dostałem polecenie zmiany regulaminu udzielania zamówień publicznych w przedmiocie progu od którego on ma obowiązywać. Obecnie do kwoty 1500 euro jest "samowolka" czyli każdy pracownik mozegdzie chce  kupić to co jest poterzebne - nie ma w tym przedmiocie żadnych ograniczeń. Powyżej tej kwoty obowiązuje regulamin który nakazuje zbieranie ofert i wybór najkorzystniejszej z nich, pozatym wniosek o zakup jest zatwierdzany przez 3 osoby a już wybór wykonawcy zamówienia przez szefa. Teraz mam podnieść ten próg do 7 tyś. euro. Co Wy na to?? i jak to jest u Was??
pozdrawiam

2

Odp: kwota progowa w regulaminie

u mnie jest 7 tys euro. co ja na to? za mało. dałabym jeszcze wyższy ;p

3

a jak macie uregulowane wydatki udzielane w częsciach przez rózn e wydziały?

4

ja mam plan zamówień na cały rok z poszczególnych wydziałów i na ich podstawie sporządzam ogólny plan zamówień, więc widzę jakie zamówienia podlegają ustawie a jakie nie;)

5

RobertoX27 napisał/a:

ja mam plan zamówień na cały rok z poszczególnych wydziałów i na ich podstawie sporządzam ogólny plan zamówień, więc widzę jakie zamówienia podlegają ustawie a jakie nie;)

to tak jak u mnie

6

po konsultacjach ze wszystkimi doszliśmy do wniosku, iż powyżej 1500 euro do 3000 będzie akceptacja szefa odnośnie zakupu;
powyżej kwoty 3  tyś euro obowiązuje normalna procedura czyli zatwierdzenie wydatku przez 4 osoby oraz zatwierdzenie ostatecznego wyboru wykonawcy przez szefa