1

Temat: ile czekacie na publikację

Mam takie pytanie, pierwszy raz będę wysyłała ogłoszenie do Urzędu Oficjalnych Pubnlikacji WE, jeszcze nie wiem w jakiej formie, ale mam takie pytanie ile czekacie na publikację ogłoszenia? I w jakiej formie wysyłacie? Pisemnej, faxem, elektronicznej? - jak Waszym zdaniem jest najszybciej i najlepiej? Proszę o opinie .... Miłego dnia!

2

Odp: ile czekacie na publikację

elektronicznej - 1-2-3 dni

3

Dzięki lolilap, czy elektronicznej tzn. online czy za pośrednictwem email?

4

5

Hmm, online to raczej nie będę miała takiej możliwości, bo nie mam tzw. profilu nabywcy .... więce raczej mailem spróbuję ...

6

Ja wysyłam mailem i czekam 10-14 dni.

7

Marti napisał/a:

bo nie mam tzw. profilu nabywcy ....

A to nie ma nic do rzeczy

8

Najlepiej się zarejestrować i mieć hasło na przyszłość, bo rzeczywiście wysyłając online czeka się najkrócej - do 5 dni (najczęściej 1-2)

9

Inga napisał/a:

Najlepiej się zarejestrować i mieć hasło na przyszłość, bo rzeczywiście wysyłając online czeka się najkrócej - do 5 dni (najczęściej 1-2)

Ale wklepuje się dłużej - czasem kilka dni... tongue

10

Ale rozumiem, że sporządzone w wordzie ogłoszenie o zamówieniu mogę przesłać pocztą elektroniczną na skrzynkę - no własnie jaki jest e-mail?

Piotrek więcej takich dużych zamówień nie przewiduję smile, dlatego chcę to zrobić możliwie najprościej ...

11

Piotrek napisał/a:

a te 40 dni, to od kiedy liczysz? od daty wysłania tego e-maila?

12

Art. 43 ust. 2 pkt 1) i 2) o tym mówią - od przekazania (i zależy od formy)

13

Marti napisał/a:

Ale rozumiem, że sporządzone w wordzie ogłoszenie o zamówieniu mogę przesłać pocztą elektroniczną na skrzynkę - no własnie jaki jest e-mail?

Piotrek więcej takich dużych zamówień nie przewiduję smile, dlatego chcę to zrobić możliwie najprościej ...

Wystarczy wpisać adres <ojs@publications.europa.eu> i kliknąć "wyślij".
To chyba najprostsze rozwiązanie? smile

P.S. Przy okazji dostaniesz adres polskich panienek, które siedzą w Brukseli i wklepują ogłoszenia. To nudne zajęcie, więc chętnie pogadają o byle czym. smile

14

szad napisał/a:
Piotrek napisał/a:

a te 40 dni, to od kiedy liczysz? od daty wysłania tego e-maila?

Liczę od wysłania, ale 47 dni. Biorę pod uwagę fakt, że znów ustawodawca napisał co innego, niż chciał... wink

15

zapytam o oczywistą oczywistość, jeżeli wypełniam formularz na stronie SIMAP to 40 dni liczę od dnia kiedy mi się uda zatwierdzić wypełniony formularz, czyli jak oda mi się wypełnić to ogłoszenie 01.07 to otwarcie mogę spokojnie zrobić 12.08? chciałbym zdążyć przed urlopem smile

16

Możesz spokojnie zrobić 12.08 smile

17

thx. mam tylko nadzieję, że nie będę miał urlopu z protestem w tle smile

18

szad napisał/a:

mam tylko nadzieję, że nie będę miał urlopu z protestem w tle smile

Nie lubisz adrenalinki i telefonów z firmy na urlopie? big_smile

19

Zamówienia publiczne podążają za człowiekiem wszędzie... wink

20

Inga napisał/a:

niestety. nawet w snach ...
przeżyłem już jedną kontrolę z NIK i wszystko było oki, ale jakoś nie mogę na luzie podejśc do Pzp.
chyba tylko zimny browarek na urlopie pomoże zapomnieć smile

21

szad napisał/a:
Inga napisał/a:

chyba tylko zimny browarek na urlopie pomoże zapomnieć smile

Mi pomógł, pomimo tego że byłam na wyjeździe zaledwie 2 dni wink

22

A ci z TED to przysyłają e-maila, że ogłoszenie zostało opublikowane? czy sam muszę codziennie sobie sprawdzać czy już jest?

23

szad napisał/a:

A ci z TED to przysyłają e-maila, że ogłoszenie zostało opublikowane? czy sam muszę codziennie sobie sprawdzać czy już jest?

Wysyłają mejla o 5 rano, ze ogloszenie pojawi sie o 9.
Niestety publikuja rowniez w sobote, wiec trzeba sprawdzac poczte w weekend.

24

zgodnie z ustawa swiz udostępniam od dnia publikacji ogłoszenia w DzUUE. czy mam  przez to rozumieć, że jak ogłoszenie ukaże się w weekend to ja też powinienem w weekend zamiesić ogłoszenie i siwz na swojej stronie?
urząd w weekend zamknięty i nie ma technicznej możliwości zamieszczenia ogłoszenia i siwz.

25

szad napisał/a:

urząd w weekend zamknięty i nie ma technicznej możliwości zamieszczenia ogłoszenia i siwz.

To u was internet jest tylko w urzędzie??
Ja już nie raz w sobotni wieczór przy grillu, między jednym piwkiem a drugim, klikałem ogłoszenie i SIWZ na stronkę www... i jakoś się udawało. big_smile
A jesli wiedzialem, ze w sobote nie dam rady, to w piątek wysyłałem mejla z prosba o wstrzymanie publikacji.