1

Temat: uzupełnianie dokumentów

Witam Wszystkich!
Poradźcie mi proszę co robić, bo po raz pierwszy mam tak "fenomenalną" ofertę!? Wykonawca:
1. ponumerował, ale nie parafował stron oferty (zapisane w SIWZ);
2. załączył oświadczenie o spełnianiu warunków (art 22 ust. 1), ale tylko w formie całkowicie pustego druku - bez podpisów i pieczątek;
2. załączył kserokopię wymaganych dokumentów, ale nie ma na niektórych podpisu i adnotacji " za zgodność z oryginałem".

Mogę to uzupełniać?
Czy od razu odrzucić z art. 89 ust. 1 pkt 2?
A może jeszcze jakieś pomysły na ten fakt?

2

Odp: uzupełnianie dokumentów

to nie ma znaczenia ze strony nie sa parfowane ,co do pozostałych to do uzupełnienia

3

No dobrze jednak nieuzupełnienie wyżej wymienionych dokumentów we wskazanym terminie spowoduje wykluczenie Wykonawcy z niniejszego postępowania na podstawie art. 24 ust. 2 pkt 3, a tym samym odrzucenie oferty zgodnie z zapisem art. ?????

a)  art. 89 ust.1 pkt 2
b) art. 24 . ust. 4
c)  ........................

Muszę to przecież napisać w wezwaniu do uzupełnienia, a tej relacji wykluczenia/odrzucenia mimo, że czytam różne opinie/artykuły nie mogę sobie jednoznacznie poukładać! każdy problem jest inny.
Pracuję w przetargach dopiero pół roku - to zdecydowanie za krótko.

4

wezwij najpierw do uzupełnienia na podstawie art 26.3 oraz wyznacz termin uzupełnienia z adnotacja ze nieuzupelnienie w wyznaczonym terminie skutkowac bedzie wykluczeniem wykonawcy i odrzuceniem jego oferty

5

dokladnie