1

Temat: sumować czy nie?

Witam. Piszę żeby sieupewnic czy dobrze myślę. Mamy w budżecie zaplanowane zadanie inwestycyjne (3 letnie) obejmujace kompleksowa przebudowe jednego skrzydła budynku urzedu. Oczywiście posiadamy na to dokumentacje , pozwolenie konserwatora, i teraz bedzie pozwolenie na budowę.
jednoczesnie w drugim skrzydle wypadało by cos juz teraz pomalowac, z pewnością w trakcie trwania inwestycji jakies roboty w tym obiekcie (jako całości) sie zdażą.
nie wiem czy dobrze myślę ale mam zamiar dodawac w skali roku te "drobne" roboty remontowe opłacane z wydatków biezących, jednakże nie myślę ich sumować z tym zadaniem inwestycyjnym (bo te 5 mln troszke by mi mogło popsuc robotę przy malowaniu pokoju za 1 tys). Proszę poradćcie cos bo to pilne a ja po paru kontrolach zaczynam chuchac na lodowate smile

2

Odp: sumować czy nie?

No co z wami, taka cisza, temat prosty pewnie dla forumowiczów ale jednak chciałbym usłyszeć wasze zdanie.:)

3

ja bym sumowała (choć wiem że to głupie)..Inwestycja dotyczy jednego obiektu( lewego i prawego skrzydła)

4

mysle ze nie musisz sumowac tej calej inwestycji (opartej na DP) z malowaniem....

5 (edytowany przez pawcio 2008-06-13 12:45:15)

No cos marny odzew. Może nasze panie  dorotka, nora , madziulka (inne oczywiscie tez) i panowie jacek, marek,piotrek(pozostali także) sie również wypowiedzą. Cenie wasze rady więc chcę was wywołać do tablicy smile

6

Nie łączyć.
Ps. Pawcio czy Ty aby nie jesteś na podypolmówce z zamówień na SGH? wink Jak mi doniesiono obgadują nas tam... big_smile

7

Dzieki z podpowiedź, nie jestem , dopiero sie wybieram ale bliżej domu czyli do katowic na ekonomiczną smile,

8

Nie sumować - w przypadku robót budowlanych istnieje zasada (wyznawana m.in. przez kadrę szkoleniowców), że każdą robotę traktuje się jako oddzielną inwestycję

9

Nie sumować - w przypadku robót budowlanych istnieje zasada (wyznawana m.in. przez kadrę szkoleniowców), że każdą robotę traktuje się jako oddzielną inwestycję

10

Marko napisał/a:

Nie łączyć.
Ps. Pawcio czy Ty aby nie jesteś na podypolmówce z zamówień na SGH? wink Jak mi doniesiono obgadują nas tam... big_smile

wolisz te dobre czy gorsze newsy?......:P

11

Nooo, jedna sabotażystka sie objawiła tongue

madziulek napisał/a:

wolisz te dobre czy gorsze newsy?......:P

Stare przysłowie pszczół mówi: prawdziwa cnota krytyki sie nie boi... big_smile tongue wiec .... wink

12

to tylko załozenie oparte na prawdopodobienstwie.....:) co do tej cnoty....hahaha.....to dopiero temat do dyskusji  tongue wink

13

cnota cnotą, a w temacie posta dalej mizernie tongue

14

odpowiedz juz uzyskales - teraz skup sie na cnocie smile

15

Trzeba by  poszukac początkującej w zamówieniach, bo wtedy mozna mówić o cnocie w zamówieniach big_smile