1

Temat: dokumenty przedmiotowe

w siwz żadałam od wykonawców oświadczenia, że oferowany sprzęt posiada deklarację zgodnosci CE (mieli to dołączyć do oferty)
w siwz tez był zapis ze wykonawca ktory wygra przetarg wraz ze sprzętem zobowiązany będzie dostarczyć m.in certyfikat zogdnosci CE

jeden z wykonawców do oferty nie dołączył mi oświadczenia ale dołączył deklarację - certyfikat zgodnosci CE
jednak dokument jest wydrukowany ze strony internetowej prodeucenta opatrzony parafką wykonawcy ale nie ma pieczątki wykonawcy ani imiennej ani zakładu, nie ma też zaisu "za zgodnosć z oryginałem", moge sobie to odarować bo nie żadałam tej deklaracji na etapie składnaia ofert tylko przy dostarczeniu sprzętu
ale soro wykonawca nie dołaczył mi oswiadczenia o ktorym mowa wyżej to odrzucam oferte jako niezgodna z siwz? nie moge wezwac go do uzupełnienia tego oświadczenia bo to nie jest dokument odmiotowy tylko przedmiotowy tak???

2

Odp: dokumenty przedmiotowe

Jezeli ta parafka jest taka sama jak na ofercie, to mozna ewent. potraktowac to jako oswiadczenie, ze sprzet posiada deklaracje.

3

i wystarczy parafka bez pieczątki imiennej czy pieczątki firmy? Sama parafka na kserokopii wystarcza?

4

dorota26 napisał/a:

i wystarczy parafka bez pieczątki imiennej czy pieczątki firmy? Sama parafka na kserokopii wystarcza?

Jeśli jest taka sama jak na reszcie dokumentów to można uznać na upartego

5

no a to ze nie ma za zgodność z oryginałem? taka parafkę mam traktować jak owiadczenie woli i oświadczenie wiedzy? dwa w jednym??

6

dorota26 napisał/a:

taka parafkę mam traktować jak owiadczenie woli i oświadczenie wiedzy? dwa w jednym??

Poczytaj wyroki i sama zdecyduj smile

7

z wyroków tych ktore mi podales wynika ze parafka wystarcza i nie musi byc klauzuli za zgodność z oryginalem do tego bym sie przychyliła bo takich jest zdecydowanie wiecej niz tych które potwierdzały by odwrotną sytuacje. glupie to troche

8

dorota26 napisał/a:

glupie to troche

A i owszem

9

O jakich wyrokach mówicie, bo chyba przekazaliscie sobie telepatycznie...

10 (edytowany przez Marko 2006-10-05 05:48:42)

Zaraz tam telepatycznie... wink Trzeba czytać uważnie tutaj