Temat: Omyłka oczywista ?????
oczywista Omyłka jak by nie było to ciekawy temat i ja nie potrafię sobie z nim poradzić a więc sprawa wygląda tak jest cena kosztorysowa i:
1. Wykonawca w ofercie podał cenę netto (słownie i cyfrą) ok, VAT cyfra 3180,00 a słownie "trzy sto osiemdziesiąt" a z ceną brutto zrobił tak cyfra 22180,00 a słownie "dwieście dwadzieścia jeden osiemdziesiąt" - brak wpisania tysięcy i w brutto powiększył cenę. Co zrobić bo w formularzu cenowym wyliczył cenę dobrze i dobrze podał słownie czy można to uznać za oczywistą omyłkę pisarską????
2. Zamawiający żądał obliczenie dla jednostek km a wykonawca podał cenę w ofercie na m (metr) dopisując w rubryce cenę jednostkową łamane na m i policzył w wartości netto dla żądanej ilości kilometrów (1 km --- 23/m --- 23000 zł) czy jest to poprawne czy w tej sytuacji nie powinniśmy tego przeliczyć i potraktować jako oczywista omyłkę art 88.1.1.a i podać że jest to 23 zł ??????
Mam nadzieję że bardzo nie zagmatwałam i wiecie o co chodzi i ktoś mi pomoże co z tym kwiatkiem zrobić.
Pozdrawiam