1

Temat: zapytanie o cenę-problem ze zwrotnym potwierdzeniem odbioru zaproszeń

Witam i bardzo prosze o pomoc.
12 czerwca wysłałam priorytetem zaproszenia do składania ofert w trybie zapytania o cenę do 7 wykonawców. Termin składania ofert mija 23 czerwca, a ja wiem, że 4 wykonawców do dzisiaj nie otrzymało tych zaproszen i specyfikacji. Co mam zrobić, czy mogę przeprowadzić postępowanie, gdyby złożyło oferty tych 3 co pocztę otrzymało, czy nie. Mam wątpliwości, ponieważ zgodnie z ustawą minimum 5 powinno otrzymać SIWZ.
Co robić? Pomóżcie!!!

2

Odp: zapytanie o cenę-problem ze zwrotnym potwierdzeniem odbioru zaproszeń

Jesli masz potwierdzenie wysłania zaproszeń do tych 7, i otrzymasz minimum dwie ważne oferty to nie widzęproblemu, w ustawie pisze: zapraszasz co najmniej 5 przesyłając siwz. Jesli poczta nawaliła to cóż, starannosci dołozyłaś więc mysle że nie masz się czego bac

3

wplyw zapewne mialy strajki... sad co prawda proceduralnie bedzie ok ...

chociaz w takiej sytuacji mozna wysylac zaproszenie i informacje faxem i np.... dodatkowo udostepnic siwz na stronie z odpowiednia adnotacja

4

no ja bym nie udostepnial, najwyżej posłałbym emilkiem, bo a nuz sie trafi oferta kogos nie zaproszonego (co pobrał siwz) trza go odrzucić a on robi dym dlaczego go nie zaproszono, potem sie okazuje że to znajomek bosa no i mamy rozróbe big_smile

5

nie zaproszony = odrzucony

dlatego nalezy zapraszac konkurencyjne firmy ...