1 (edytowany przez kasiaha 2008-06-24 09:09:40)

Temat: dokumentowanie faktu umieszczenia na tablicy i stronie

Witam. Jestem początkującą w zamówieniach. Mieliśmy kontrolę wewnętrzną i kontrolujący zarzucił mi naruszenie art.40 ust.1 - brak udokumentowania faktu umieszczenia ogłoszenia w formie pisemnej na stronie internetowej i na tablicy ogłoszeń. Krótko mówiąc nie sporządzilam notatki z tego tytułu... Teraz mam się ustosunkowac do tych zarzutów.  yikes  No i co teraz mam zrobić?? Poradźcie!

2 (edytowany przez lolilap 2008-06-24 09:26:19)

Odp: dokumentowanie faktu umieszczenia na tablicy i stronie

nie mialas zadnych wydrukow? moze wisza jeszcze na stronie? smile wydrukuj sobie smile

3

Art. 40 ust. 1 (ani żaden inny) nie nakłada obowiązku dokumentowania tych faktów.

4

Mam wszystko, tylko ten sie przyczepił, że nie sporządzilam notatki, że wywiesilam ogłoszenie na tablicy....

5

Aby wykazać naruszenie art. 40 ust. 1 trzeba udowodnić, że ogłoszenia nie było w internecie lub na tablicy (np. przedstawiając skarge wykonawcy albo wydruk z historii strony www).

6

kasiaha napisał/a:

Mam wszystko, tylko ten sie przyczepił, że nie sporządzilam notatki, że wywiesilam ogłoszenie na tablicy....

Ja bym napisał, że oszczędzam papier i nie robię zbędnych notatek.
A jeśli kanar jest złośliwy, dodałbym jeszcze że podobnie powinna robić kontrola.

7

obowiazuje pisemnosc postepowania smile ja np nie robie notatek tylko przybijam pieczatki z data umieszczenia i zdjecia...

8

zdjęcia tablicy? smile

9

jesli chcesz mozesz i to udokumentowac.... smile prasa fotoreporterzy smile dowolna dowolnosc...

10

Dziękuję za pomoc smile