1

Temat: brak ofert w p. nieograniczonym - zamowienie z wolnej ręki PILNE!!!!!!

Czy w przypadku gdy w trybie p. nieograniczonego nie wplynela żadna oferta musze ponownie ogłosic p. nieograniczony czy moge odrazu wezwac dotychczasowego Wykonawce do negocjacji do w trybie zamowienia z wolnej ręki??? /dostawa energii;-))))/

2

Odp: brak ofert w p. nieograniczonym - zamowienie z wolnej ręki PILNE!!!!!!

a doczytaj 67

3

Doczytałam i wg mnie po pierwszym unieważnieniu mogę w trybie zamówienia z wolnej ręki... Upewniam się czy dobrze rozumuję...

4

bo w cytowanym art. jest " w prowadzonych kolejno postępowaniach...", stąd moja wątpliwość.

5

Mam kolejne pytanie,
po unieważnieniu postępowania, zapraszam Wykonawce do negocjacji w trybie WR, przekazując istone warunki umowy, po negocjacjach zawieram tylko umowe, sporządzam protokol postępowania, tak???
Podpisujemy oświadczenie zgodnie z art 22 i to wszystko????
A ZP-11?

6

przeczytaj, ustawę art. 67 ust. 1 pkt. 4 zrobiłaś jeden przetarg

Marta27 napisał/a:

bo w cytowanym art. jest " w prowadzonych kolejno postępowaniach...", stąd moja wątpliwość.

7

Marta27 napisał/a:

Mam kolejne pytanie,
po unieważnieniu postępowania, zapraszam Wykonawce do negocjacji w trybie WR, przekazując istone warunki umowy, po negocjacjach zawieram tylko umowe, sporządzam protokol postępowania, tak???
Podpisujemy oświadczenie zgodnie z art 22 i to wszystko????
A ZP-11?

Poniżej progów unijnych:

Wykonawca składa oświadczenie - art. 22,  podpisujecie umowę, sporządzasz protokół, a osoby wykonujące czynności w postępowaniu o udzielenie zamówienia składają oświadczenie z art. 17 (można na druku ZP-11)...

Pozdrawiam...

8 (edytowany przez lolilap 2008-06-26 06:48:42)

MARTA czytaj uwaznie..... musisz przeprowadzic drugie postepowanie w trybie konkurencyjnym zamim zadzialasz WR smile

przeciez sama TO zauwazylas... myslalem ze jest po temacie... a ty kwiatki zasadzilas smile

do MIRAS - a na jakim innym druku??? smile

9

W postępowaniu pon. progów unijnych druk ZP-11 (z akcentem na ZP-11) nie jest obwiązkowy, ważne żeby treść oświadczenia "odpowiadała" art. 17. W protokole (ZP-2) nie znajdziesz odesłania do załącznika o symbolu druk ZP-11...   big_smile

10

z art.17 składaja ośiwiadczenie...  druk Zp  11 jest gotowym oświadczeniem, więc po co  mam wymaślać po raz drugi  koło, nieobowiązkowy  jest Zp 12 a jak  Wykonawca poprosi  o udostępnienie inforamcji z otwarcia ofert to  też już jest gotowy

11

MIRAS startuj na posla.... smile wink

zapewne niejedna nowele bys nam podrzucil smile i zapewne bylaby ciekawa smile

12

mama napisał/a:

z art.17 składaja ośiwiadczenie...  druk Zp  11 jest gotowym oświadczeniem, więc po co  mam wymaślać po raz drugi  koło, nieobowiązkowy  jest Zp 12 a jak  Wykonawca poprosi  o udostępnienie inforamcji z otwarcia ofert to  też już jest gotowy

Możesz wykorzystać ww. druki, ale nie musisz... smile

13

a jakas tresc zaproponujesz w zwiazku z art 17??  cos dodasz cos odejmiesz .... hehe

przeciez tam jest poprostu przepisany ten art smile

MIRAS nie badz taki uparty.........

14

jestem tylko precyzyjny... wink

15

lolilap napisał/a:

cos dodasz cos odejmiesz .... hehe

Żarty, żartami ale słyszałem że wykorzystanie ZP-11 w podunijnym może rodzić zarzuty podczas kontroli big_smile (poważnie pisze jak nigdy tongue )

16

tez slyszalem ale tylko w niektorych wojewodztwach smilewink;) taki wymog unijny smile

17

Gratuluje dowcipu... nie mniej jednak nie zmienia to faktu, że mam rację... Dziwi mnie, że nie dostrzegacie tej subtelnej różnicy między zwrotem MUSI a MOŻE... tongue

18

MIRAS napisał/a:

Gratuluje dowcipu...

ke?

19

Marko napisał/a:
MIRAS napisał/a:

Gratuluje dowcipu...

ke?

... bez komentarza