1

Temat: ogłoszenie o udzieleniu zamówienia

Czy na formularzu ZP-403 - ogłoszenie o udzielebniu zamowienia w pozycji II.1.5 "Całkowita końcowa wartość zamówienia obejmująca wszystkie zamówienia i części" zamieszczam wartość wybranej oferty czy moją wartość ustaloną przez Zamawiającego jaką zamierza przeznaczyć na realizację zamowienia??

2

Odp: ogłoszenie o udzieleniu zamówienia

Ja zamieszczam całkowitą wartość zamówienia czyli wartość wybranej oferty, na podstawie podpisanej umowy.

3

Wartość podpisanej umowy lub wartość wszystkich umów jeżeli było zamówienie udzielono w częściach.

4

jest pozycja ile cześci... wiec wartość każdej z części jeżeli zamóeinie było w cześciach

5

A co w takiej sytuacji:
1. PN na roboty drogowe, gdzie najpierw podpisana jest umowa a'la "ramowa" bez kwoty, później jest sporządzany co jakiś czas protokół typowania dróg do remontu i dopiero wtedy podpisywana jest umowa szczegółowa z kwotą na dany zakres z protokołu typowania. Nie wiem na jaką kwotę będą poszczególne następne umowy szczegółowe.
Oferty zawierały jedynie ceny jednostkowe, Zamawiający na otwarciu podał kwotę jaką zamierza przeznaczyć na całość zadania, z tym że realizacja jest w częściach i nie są z góry ustalone wartości tych części ani nie wiadomo ile ich będzie.
Co radzicie? Jeśli w ogóle ktoś dobrnął do końca...:rolleyes:

6

betty napisał/a:

Zamawiający na otwarciu podał kwotę jaką zamierza przeznaczyć na całość zadania...

A z czym porównywaliście tę kwotę?
Chyba jakiś maksymalny zakres robót został określony w SIWZ?

7

Zakres robót był podany umowa "ramowa" jest do 2009r, drogi są typowane każdorazowa i wtedy wylicza się konkretną kwotę, ale nie jest z góry ustalone, że np. w umowie "szczegółowej" nr 1 są 4 ul, w umowie "szczegółowej nr 2 jest tych ul.6 itd. Ilość poszczególnych ulic w robotach szczegółowych zależy od aktualnego stanu dróg. Po prostu w pierwszej kolejności są robione te w najgorszym stanie