1

Temat: zapytanie do SIWZ

Witam,
w przetargu podałam, ze termin płatności to 7 dni od daty otrzymania faktury.
Wykonawca wystosował zapytanie czy dopuszczamy termin płatności 21 dni od daty wystawienia faktury.
Mysle, ze mozemy przystac na ich propozycję.
Czy jest to juz modyfikacja SIWZ i musze ogłaszać nowe SIWZ oraz przesunać termin skladania ofert?

bardzo prosze o podpowiedź

2 (edytowany przez MIRAS 2008-06-30 09:13:21)

Odp: zapytanie do SIWZ

Ten wykonawca to tak na poważnie, czy tylko tak dla ... (piiiii) smile. Rozumiem żeby było odwrotnie, ale tak jak w pytaniu... smile Z punktu widzenia wykonawcy, rozwiązanie przyjęte przez zamawiającego (do 7 dni) jest dla niego korzystniejsze... Ciekawe co faktycznie wykonawca chciał przez to osiągnąć...

Proponowana treść odpowiedzi: 

Nie dopuszczamy. Przetarg - NIE DLA IDIOTÓW... he he

albo jest jeszcze inna opcja... wykonawca ma zapłacić zamawiającego za to, że zamawiający udzieli mu zamówienia... i nie ma kasy (stąd prośba o wydłużenie terminu płatności) wink

3

Właśnie, kto tu komu płaci?! smile:)
Nawet jak zmodyfikujesz - nie ma to wpływu na termin składania ofert - nie musisz przedłużać.

4

nie zgadzaj się - jest to niekorzystne , "od wystawienia f-ra" fakturę wyśle pocztą i dostaniesz f-rę po terminie płatności, nigdy nie zgadzaj się na takie zapisy

5

dokladnie - czytaj uwaznie smile

wystawic moga sobie w dowolnym momencie a jesli nie otrzymasz??? placisz odsetki ... sprytni sa smile

6

Wykonawca chiał przedłużyć zamawiającemu termin płatności, a Wy zaraz zakładacie jego złą wolę... wink

Otrzymałem odpowiedź na moje wcześniej  zadane (retoryczne) pytanie: "Ciekawe co faktycznie wykonawca chciał przez to osiągnąć..." smile